China exporteert brandstof naar Laos

China exporteert voor het eerst geraffineerde olie naar Laos. Op woensdag 31 oktober vervoerden tankwagens van PetroChina meer dan 64 ton diesel naar een klant in dat land, de Nationwide Trading Petroleum Public Company of Laos (NTP).

PetroChina International (Yunnan) Co. Ltd, een onderdeel van de PetroChina groep, heeft sinds vier jaar de transactie naar Laos zorgvuldig voorbereid.

Voorbereid

De groep betreedt nu de brandstoffenmarkt in Laos. Er is eerst gekeken naar de vraag, toegang tot de markt, douaneregelingen en transportmogelijkheden. Het is de bedoeling om meer petroleumproducten af te zetten in Zuidoost-Azië.

De eerste tankwagens zijn dus van Kunming (provincie Yunnan) naar het depot in Boten aan de grens tussen China en Laos gereisd. Ze hebben een reis van 700 km afgelegd. Boten ligt op 370 km van de Laotiaanse hoofdstad Vientiane.

Context

Chindasack Nhotmanhkhong, de directeur van NPT, is tevreden omdat Laos zijn import van brandstoffen vanuit verschillende landen kan diversifiëren. Tot nog toe was Laos voor petroleumproducten aangewezen op Thailand en Vietnam. Volgens Chindasack zal Laos nu betere verbindingen krijgen met andere landen. Dat past in de nationale ontwikkelingsstrategie van het land. Laos neemt op deze manier ook actiever deel aan het Belt and Road Initiative.

Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *