“China grootste bouwmarkt in 2018”

Volgens een Oxfordrapport wordt China in 2018 de grootste bouwmarkt ter wereld. Binnen 10 jaar zal die 2400 miljard $ waard zijn en 19 % vertegenwoordigen van de wereldwijde bouwproductie.
buildingDe studie komt van ‘Global Construction Perspectives’ en ‘Oxford Economics’. Bij de voorstelling van het rapport zei Mike Betts van ‘Global Construction Perspectives’ dat China’s bouwnijverheid niet te stoppen lijkt. Nu bedraagt het bouwvolume er reeds het dubbele van dichtsbijzijnde concurrent Japan. De Verenigde Staten nemen nog voor een tijdje de eerste plaats in, maar niettegenstaande er een sterke groei voorspeld wordt in het komend decennium zal China in 2018 de grootste bouwmarkt worden. Van 2009 tot 2020 zullen enkel Nigeria en India grotere groeivoeten kennen in hun bouwproductie, maar op het einde van het volgend decennium zal India’s bouwmarkt maar één derde of één vierde van China’s bedragen. China’s productie zal verdubbelen op 10 jaar tijd. De groeimarkten zullen de bouw van hun ontwikkelde buren overtreffen. Polen is het enige Europese land op de lijst.
Het rapport toont aan dat de bouwmarkt nu 7500 miljard $ vertegenwoordigt of 13 % van de globale wereldproductie. In 2020 wordt dit 12700 miljard $, een aangroei met 70% en dan beloopt de bouw 14 % van de globale wereldproductie. De bouw van infrastructuur in de groeimarkten zal stijgen met maar liefst 128 %, terwijl de groei in de ontwikkelde landen het met 18 % zal moeten stellen, aldus nog de voorspellingen.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *