China Mobile gaat de boer op

chinmoblrurChina Mobile gaat in de komende drie jaar 70 miljard yuan investeren in de uitbouw van z’n netwerk in landelijke gebieden. Daardoor zouden elk jaar 10.000 bijkomende dorpen bereik krijgen.
China’s grootste mobiele operator kreeg er vorig jaar 88 miljoen abonnees bij. Gedurende de afgelopen 5 jaar werd 20 miljard geïnvesteerd in de uitbouw van het netwerk, dat nu 60.000 dorpen bereikt. In januari werd de investering van 58 miljard yuan aangekondigd voor de verbetering van de 3G-diensten in 238 steden. Volgens voorzitter Wang Jianzhou wil de nieuwe investering de digitale kloof tussen steden en landelijke gebieden dichten. Overigens is het zo dat vorig jaar 60 % van de nieuwe abonnees in rurale gebieden woonde. Als het plan af is, zal 98 % van de dorpen door het netwerk worden gedekt. De investeringen zullen ongetwijfeld het gebruik van 3G-diensten in landelijke gebieden aanwakkeren.
De winst van China Mobile daalde tot 5 % in het eerste kwartaal en dit jaar zouden er ‘maar’ 66 miljoen abonnees bijkomen. Alle operatoren richten nu hun ogen op de landelijke gebieden en kleine steden om potentiële klanten te lokken, gezien de verzadiging in de grote steden. Alle operatoren focussen ook op de uitbreiding van hun 3G-diensten als potentiële groeimotor.
Lees ook: ICT-dossier

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar