China stelt wet op tegen klimaatverandering

Volgens Chen Zhili, vicevoorzitster van het Chinees parlement, is China bezig een wet op te stellen in de strijd tegen de klimaatverandering. Daaruit moet blijken dat China een proactieve rol speelt in het bestrijden van de kwalijke uitstoot die aanleiding geeft tot de opwarming van de aarde.
chenzhiliChen Zhili is vicevoorzitster van het Permanent Comité van het Nationaal Volkscongres, de Chinese wetgever. Zij zei in Tianjin op een tweedaags forum over wetgeving betreffende klimaatverandering dat het de verantwoordelijkheid is van de wetgever om de regering aan te zetten tot concrete stappen om haar beloften terzake na te komen. Ze verklaarde dat de Chinese regering de zaak ernstig neemt en reeds vooruitgang heeft geboekt. De nieuwe wet zal gebaseerd zijn op een resolutie die het Volkscongres reeds in augustus aannam. De resolutie zegt dat China toetreedt tot het “UN Framework Convention on Climate Change” (UNFCCC), dat door meer dan 150 landen in 1992 getekend werd en tot het Kyotoprotocol uit 1997 leidde, dat bindende doelstellingen aan de ontwikkelde landen oplegt om hun CO²-uitstoot te verminderen en dit volgens de door het UNFCCC aangenomen principes van “gemeenschappelijke, maar onderscheiden verantwoordelijkheden” en “duurzame ontwikkeling”.
Chen merkte op dat veel ontwikkelingslanden dit jaar ernstig lijden onder de schade van extreem weer. De internationale gemeenschap moet deze landen een grotere financiële en technische hulp bieden om hieraan het hoofd te kunnen bieden, aldus nog de woordvoerster van het Volkscongres. Meer dan 30 wetgevers uit 16 landen zijn in Tianjin bijeen om deel te nemen aan een forum over wetgeving tegen de klimaatverandering.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *