China veroordeelt Israëlische aanval op hulpkonvooi

defaultChina is geschokt door de Israëlische aanval op een internationaal hulpkonvooi voor Gaza, die tot zware verliezen aan mensenlevens geleid heeft, aldus Yang Tao van de Chinese missie bij de VN.
De Veiligheidsraad moet snel maatregelen nemen in reactie op de Israëlische aanval. China veroordeelt de Israëlische acties die humanitaire werkers en burgers als doel nemen. China drukt ook zijn bezorgdheid uit over de ernstige humanitaire situatie in de bezette Palestijnse gebieden, in het bijzonder in Gaza. China roept Israël met aandrang op volledig en onmiddellijk de resolutie 1860 van de Veiligheidsraad na te leven, de blokkade van de Gazastrook op te heffen, de bevoorrading van Gaza met humanitaire goederen ongehinderd toe te staan en de plaatselijke bevolking toe te laten zo snel mogelijk het normale leven te herstellen.
Gelijklopende uitspraken werden gedaan door Ma Zhaoxu, de woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Xinhua meldt verder dat het incident plaatsvond nauwelijks zes dagen na een oproep van de VN-secretaris-generaal om het  Israëlisch-Palestijns vredesproces te steunen, en zijn oproep aan Israël om terughoudend op te treden in Oost-Jeruzalem, en de vernietiging van Palestijnse huizen en de uitbreiding van joodse nederzettingen te stoppen.
Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *