China wil productie schaliegas verdubbelen

China wil de komende drie jaar de productie van schaliegas opvoeren, aldus Wood Mackenzie. Hoewel de Chinese gasproductie de komende jaren wellicht jaarlijks met 7% zal stijgen, bedraagt deze stijging maar de helft van de echte behoeften.

Volgens de analisten van Wood Mac zal China tot 2020 700 nieuwe putten voor schaliegas ontginnen en deze bevinden zich in het noordwesten. Twee velden worden uitgebaat door PetroChina en door Sinopec. Wood Mackenzie raamt de totale investeringskosten voor de velden op 5,5 miljard dollar. De analisten waarschuwen dat de grotere productie niet in staat zal zijn de nog grotere behoeften van ’s werelds derde gasgebruiker te dekken.
China heeft naar verluidt tegen 2020 behoefte aan 30 miljard m³ schaliegas en de voornoemde investeringen blijken onvoldoende om dit doel te halen. China zal het dus nodig hebben na vorig jaar al een record aan gas te hebben ingevoerd om deze LNG-import nog te gaan vergroten.
Alhoewel de gasproductie in China in een snel tempo verhoogt, is het moeilijk om de vraag bij te houden, zo preciseert Reuters nog. Vorig jaar produceerde China 147 miljard m³ aardgas en dit zou de komende jaren nog groeien met 6 tot 8%.  De vraag steeg vorig jaar met 15% en zou dit jaar nogmaals met 12,5% groeien. Wood Mac verwacht dat de invoer van LNG dit jaar met een kwart toeneemt tot 49 miljoen ton. China beschikt wel over een aanzienlijk potentieel aan schaliegas, maar de putten zijn niet zo gemakkelijk te ontginnen als deze in de Verenigde Staten. Desondanks zijn de producenten er in geslaagd om hun productiekosten te drukken.
Bron: www.legazdeschiste.fr

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *