Chinezen bezorgd over dierenrechten

Chinese internauten roepen op tot boycott van een nieuwe film. Bij de opnames van de film werd een hond mishandeld. Dat meldt het officiële dagblad Global Times. Het is symptomatisch voor de toenemende bezorgdheid over dierenrechten.

‘De gekke buitenaardse bezoeker’ is een film die gemaakt is naar de roman ‘De dorpsonderwijzer’ (Xiangcunjiaoshi) van de science-fiction schrijver Liu Cixin. Het is een komedie over twee broers in een dorp die hopen rijk te worden door de onverwachte aankomst van een buitenaards wezen. De schrijver kreeg in 2015 de prestigieuze internationale Hugo science fiction prijs voor zijn boek ‘Het drie-lichamen-vraagstuk’.

De film komt in de bioscoop op 5 februari, de eerste dag van het nieuwjaarsverlof, maar krijgt nu al tegenwind op het Chinese internet. Internauten kondigen een boycot aan en vragen om de film niet te vertonen in de bioscoop. Ze beschuldigen de makers van mishandeling van een hond.

Op het internet circuleert een video waarin men een Duitse herdershond kan zien in een kooi die bij het filmen aan een kraan hangt en vanop zes meter hoogte in een watertank gegooid wordt. Door fouten van de filmploeg werd die scene verschillende keren herhaald. De video is in maart vorig jaar gepost door de internationale dierenrechtenvereniging People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA)

PeTA Asia nam destijds contact op met de producers, maar kon geen informatie krijgen over de toestand van de hond na de opnames. De organisatie vindt deze manier van werken onaanvaardbaar maar zal niet zelf het verdere protest organiseren.

Volgens een verklaring van de producers op hun Sina Weibo pagina gebeurde de opname tweemaal, en viel de kooi per ongeluk in het water bij de tweede poging. De scene werd uiteindelijk afgewerkt door computersimulatie.

De verklaring lijkt echter onvoldoende om de verontwaardiging van de internauten te stillen. Sommigen blijven oproepen tot een boycot

Bronnen: People’s Daily, Global Times

Print Friendly, PDF & Email

2 comments for “Chinezen bezorgd over dierenrechten

  1. PETA had eerder zulke beschuldigen geuit in Hollywood , maar later bleek dat een valse beschuldiging. Dus zijn hun beschuldigingen wel betrouwbaar?

  2. In plaats van Chinese films te bekijken die “zo genaamd over dierenrechten gaan”,
    zou China beter de exotische dierenmarkten DEFINITIEF SLUITEN !!!
    Daar is de covid-19 ontstaan en daar worden honden, katten en exotische dieren GEGETEN !!!
    Ook dieren LEVEND GEKOOKT !!!!
    Die barbaarse gewoonten MOETEN GESTRAFT WORDEN en moeten OPHOUDEN….!!!!!!!!!!!!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *