Verovert deeleconomie ook make-up?

Gedeelde fietsen en auto’s zijn intussen overal bekend. Het partijblad People’s Daily maakt gewag van de nieuwste trend in China: gedeelde make-up kramen voor vrouwen op weg naar het werk.

In snel tempo duiken in grote Chinese steden gedeelde make-up kramen op. Men vindt ze al in een aantal shopping centra in Beijing, Shanghai en Guangzhou. In een stad als Wuhan staan er al een vijftiental.

Uit opiniepeilingen blijkt dat de helft van de Chinese vrouwen zich wil maquilleren om te gaan werken. Veertig procent vindt dat ze er met make-up professioneler uitzien.

Veel vrouwen nemen make-up materiaal mee in hun handtas en gaan zich opmaken in de toiletten. De deeleconomie maakt dat nu gemakkelijker. In een gedeeld make-up kraam vinden de vrouwen onderweg alles wat ze nodig hebben.

De snelle uitbreiding van het aantal deellokalen wijst op succes van de nieuwe dienstverlening.

Nog kinderziekten te overwinnen

Zoals altijd heeft een nieuw systeem last van kinderziekten. In dit geval gaat het vooral over hygiëne en kwaliteit van de producten.

Zo gebeurt het dat op de make-up tafel gebruikte tissues achterblijven. Verpakkingen van make-up die na gebruik niet goed gesloten worden zijn vaak kleverig.

Een vraag is of via het contact van de make-up met de huid geen bacteriën van de ene persoon op de andere kunnen overgaan. Lipstick delen zou herpes kunnen verspreiden, terwijl gezichtscrème en oogschaduw conjunctivitis (ontstoken oogslijmvlies) kunnen veroorzaken.

Het bedrijf dat de gedeelde make-up kramen plaatst zegt dat het werkt aan het verbeteren van het systeem en aan meer kwaliteitscontrole.

Afwachten of de trend ook echt doorbreekt…

Bron: People’s Daily.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *