Chinezen worden steeds ouder

De gemiddelde levensverwachting van de Chinezen is gestegen tot 77,93 jaar. De toename blijft duren. Verwonderlijk is dit niet. China heeft in 2016 een nieuw gezondheidsinitiatief opgestart.

Nooit te oud om te trouwen! Foto Xinhua/Tao Ming. Disclaimer

De cijfers werden gegeven op een persconferentie door Mao Qun’an, directeur van het Healthy China Initiative.
Vandaag is de levensverwachting 77,93 jaar. In 2016, wanneer de regering het Healthy China Initiative opstartte, was het nog maar 76,5 jaar.

Onder het China Health Initiative is een basisplan voor het verbeteren van de gezondheid tegen 2030 opgesteld, zijn een aantal risicofactoren voor de gezondheid onder controle gebracht, zijn de middelen om aan de mensen op een continue manier gezondheidsdiensten aan te bieden sterk verbeterd, en zijn een aantal ernstige ziekten onder controle gebracht.

Volgens Mao werden de meeste doelstellingen van het basisplan voor 2020 gerealiseerd. In vergelijking met landen met een middelmatig of zelfs een hoog inkomen scoort China hoog op de belangrijkste gezondheidsparameters.

Bij de oprichting van de Volksrepubliek in 1949 bedroeg de levensverwachting 43 jaar. Bij de dood van Mao en de start van de hervormingen van Deng bedroeg ze 64 jaar. De doelstelling voor 2030 is 79 jaar. Gedetailleerde gegevens over de evolutie vind je hier

China staat op nu op nr 45 in de lijst van levensverwachting per land. Hongkong heeft de langste levensverwachting, Nederland staat op 15, België op 27, de VS – na China!- op 52 en India op 82.
Meer data vind je hier

Bron: China.org.cn

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *