Chongqing wil 6 miljard investeren in goedkopere huisvesting

Centrum Chongqing

Centrum Chongqing


Huang Qifan, viceburgemeester van Chongqing, wil dat elk gezin zich een woning kan veroorloven  met niet meer dan 6,5 jaar inkomen. De stedelijke regering wil gedurende de komende 4 tot 5 jaar 600 miljard yuan investeren om Chongqing tot een meer leefbare stad te maken, aldus Huang. Van dit bedrag zou 100 miljard naar herhuisvesting gaan. Huang vindt wel dat de overheidsinvesteringen in vastgoed niet meer mogen bedragen dan een vierde van de jaarlijke investeringen.
Sommige lokale bewoners staan vrij kritisch tegenover de belofte. Gerepliceerd wordt dat het gemiddeld maandinkomen 3000 yuan bedraagt, maar dat het goedkoopste huis 3000 yuan/m²  kost. Volgens de nationale standaard van 30 m² is het onmogelijk een woning voor drie personen te verwerven met een gezinsinkomen van zes jaar.
Huang zei dat de regering de grondprijs wil controleren en dat die niet meer dan één zesde van de volkshuisvesting zou mogen bedragen, één vijfde bij de middeninkomens of één derde bij de hoge inkomens. Huang stelt dat ongeveer één derde tot één vijfde van de stedelingen zullen genieten van de huisvestingsmaatregelen

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *