Concreter plan voor verplaatsing nijverheid uit Beijing

Woensdag werd een concreet plan voorgesteld over de locaties waar de nijverheid uit Beijing naar zal verhuizen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de twee plaatsen Tongzhou en Xiongan langs de ene kant en de zogenaamde vier strategische gebieden.

Bouw nieuwe stedelijke administratie in Tongzhou


Beijing wil al een tijdje zijn niet essentieel hoofdstedelijke functies verhuizen naar de buurtregio. Bedoeling is het aantal bewoners onder 23 miljoen te houden, de lucht schoner en de stad groener. Vooral het district Tongzhou en het nieuw gebied Xiongan zijn de twee hoofdbestemmingen. De stedelijke administratieve gebouwen zullen verhuizen naar Tongzhou dat ook commerciële diensten, toerisme en technologische innovatie zal ontwikkelen, aldust de vicedirecteur Liu Bozheng van de Stedelijke Ontwikkelings- en Hervormingscommissie. Xiongan zal zich vooral op hightech en innovatieve nijverheden toespitsen, legt hij verder uit. Bedoeling is innovatieve hulpbronnen aan te trekken zodat nijverheidsclusters ontstaan en er voor de bevolking een evenwicht is tussen werk en leven.
Het plan dat werd uitgetekend door het Beijing-Tianjin-Hebei Integrated Development Office maakt ook de functie duidelijker van vier andere strategische gebieden: de zone Caofeidian nabij Tangshan, de economische zone rond Beijings nieuwe luchthaven, Tianjin Binhai New Area en de ecologische zone Zhangjiakou-Chengde. Staalverwerking en petrochemie zullen verhuizen naar de haven van Caofeidian. Luchtvaart logistiek en hightech nijverheden worden verplaatst naar de zone rond de nieuwe luchthaven. Financiële diensten, digitale bedrijven en technologische firma’s zullen in Binhai New Area een gepast onderkomen vinden. Zhangjiakou dat mede de Winter Olympische Spelen in 2022 organiseert, zal volgens het plan sport, cultuur, toerisme en expodiensten ontwikkelen.
Naast de twee plaatsen en de vier strategische gebieden zullen de besturen van Beijing, Tianjin en Hebei samenwerken voor de ontwikkeling van 46 plaatsen voor nijverheid, 14 voor innovatie, 20 voor modern maakwerk, 8 voor diensten en 3 voor de landbouw. Daar toe gaan ze ondersteunende maatregelen treffen qua financiën, gronden en milieubescherming. Van uit Tianjin wordt nog opgemerkt dat verschillende staatsondernemingen zoals Sinomec contracten getekend hebben om hun regionaal hoofdkwartier te verplaatsen naar Tianjin. Ook bepaalde privéondernemingen zoals Mobike en Didi Chuxing verhuizen naar Tianjin’s Binhai New Area. Dit alles om in Beijing-Tianjin-Hebei tot een geïntegreerde ontwikkeling te komen zodat het milieu van Beijing beter beschermd en de stad meer leefbaar en harmonieus wordt
Bron: China Daily
Bekijk ook video over de uitbouw van Tongzhou

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *