Dag en jaar van de rampenbestrijding

In China zullen allerlei sociale organisaties en scholen dit jaar honderden voorlichtingssessies geven over de hulpverlening en een correcte reactie bij aardbevingen en andere rampen.

Oefening ‘wat te doen bij een aardbeving?’


De lessen worden gehouden in scholen, overheidskantoren, bedrijven, wijkcentra en dorpen. Het publiek krijgt instructie van experts. Er zijn ook oefeningen in eerste hulp bij noodsituaties en evacuaties. De Dienst Aardbevingen van China en het bevoegde ministerie coördineren alles.

Vorming


Al langer bestaan er open online cursussen over het voorkomen van of omgaan met de gevolgen van aardbevingen en rampen. In die voorlichtingsfilms worden voorbeelden getoond. De video’s geven de juiste manier om te reageren aan. Afgelopen zondag ging in China de 11e nationale dag voor rampenpreventie en noodhulp door. Naast de informatieverstrekking zijn er ook nog andere activiteiten op het gebied van rampenbestrijding. Er zijn wedstrijden in de vaardigheid om eerste hulp te verlenen. En natuurlijk allerlei praktijkoefeningen.

Herdenking

De organisatie hiervan is een van de manieren waarop de overheid heeft gereageerd op de aardbeving van Wenchuan in 2008. In zekere zin worden zo de meer dan 80.000 mensen die toen de dood vonden herdacht en geëerd. China wil dat een dergelijke ramp niet meer zulke gevolgen heeft. De burgers die het overleven moeten beter kunnen omgaan met dit soort rampen en hun gevolgen.

Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

1 comment for “Dag en jaar van de rampenbestrijding

  1. hahaha
    13 mei 2019 at 16:39

    Je hebt nu veel meer kansen om vermoord te worden door je Oeigoerese buurman bij een terroristische aanslag dan door aardbevingen. Gaan ze ook zulke preventie oefeningen houden? Nee hoor daar zijn ze te politiek correct voor. Geen herdenking voor Kunming aanslag? Ook geen film ervoor. In de VS een film over 9-11 door Oliver Stone, Boston aanslag enz enz… Chinese film over aanslag zou nooit goedgekeurd worden door de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar