De digitale stand van zaken 72

Slim buurtnetwerk in Shanghai
smartv2–Tegen eind dit jaar zal in de helft van Shanghais buurten een slim buurtnetwerk uitgebouwd zijn. Het netwerk laat toe dat bewoners afspraken maken met dokters of winkelen in nabij gelegen winkels via televisie. Het netwerk waarmee de bewoners betalingen kunnen verrichten of de medische geschiedenis raadplegen, moet tegen 2015 veralgemeend zijn aldus algemeen manager Zhang Weihua van China Telecom die de operator is van het netwerk. Het is gebaseerd op cloud-computing met verschillende diensten of bestuurlijke info die via de televisie van de bewoner wordt verspreid. De gebruiker heeft enkel een set top box nodig om het te doen werken. 56 jaar oude Xiao Anli zet ’s morgens haar Tv aan om te zien welke winkel de laagste prijs heeft, te kijken  hoe lang de wachtrij is bij de dokter of hoe de verkeers- en parkeertoestand is nabij haar huis.
Zo hoort u het eens van “The New Scientist”
internetbar2China ligt een straatlengte voor bij het ontwikkelen van een nieuw, veilig en snel internet, zo meent The New Scientist dat zich baseert op een vorige week gepubliceerd Brits rapport Proceedings of the Royal Society. De westerse systemen zijn niet in staat het verspreiden van malware uit te schakelen en kunnen niet de oorsprong traceren van wie op het netwerk komt. China bouwt echter een nieuw systeem gebaseerd op SAVA Source Address Validation Architecture : dit systeem voegt verschillende checkpoints toe op het netwerk en daarmee wordt een database uitgebouwd van te betrouwen computers met hun netwerkadres. Data-paketten kunnen geblokkeerd als de computer met het IP-adres niet kloppen. Zoals bekend zijn de internetadressen bijna uitgeput en wordt het oude IPv4 vervangen door het nieuwe netwerk IPv6. Terwijl in het westen weinig vooruitgang wordt gemaakt in deze, werkt de basisstructuur van China’s Internet al volgens het IPv6-protokol. We hebben niets gelijkaardigs zo zegt informaticaspecialist Donald Riley aan de universiteit van Maryland. Zo biedt de Chinese 3TNet provider al streaming televisie in hoge definitie meer bepaald  via IPv6  met 41 Mbps.
Ook shoppers niet de domste
ecommerce2Een studie van Accenture heeft uitgemaakt dat China’s verbruikers die winkelen gaan voor 90% eerst online onderzoek doen. Volgens directeur Fabio Vacirca van verbruiksgoederen en diensten bij Accenture, ligt dit cijfer bij de hoogste wereldwijd. 74 % van de 500 ondervraagden in China vertrouwen de commentaren over de producten in de sociale media, 6% meer dan vorig jaar. De mening van de “aanraders” die tussen verbruiker en vervaardiger staan, wordt bijgevolg belangrijker. De markt in China blijkt dubbel te zijn: er zijn migranten die van het platteland in de stad aankomen maar ook een al gesettelde groep verbruikers die al lang gedigitaliseerd zijn. China Daily
Is Google te dominant met Android?.
china-androidGoogles Android Gsm-uitbatingssysteem heeft in China 90 % marktaandeel en het ministerie vreest dat dit begint op monopolistische dominantie te lijken. Het is het ministerie ook niet ontgaan dat Google druk heeft uitgeoefend op Acer om niet uit te pakken met een Gsm gebaseerd op het Aliyun-systeem van Alibaba. Het was een rapport van de China Academy of Telecommunication Research dat aanleiding was voor het ministerie om aan de alarmbel te trekken. Het rapport spreekt zelfs over een alleenheerschappij van Googles Android tot 97% Lenovo voorzitter Yang Yuanqing meent echter dat het belang van het “operating systeem” afneemt terwijl dat van de gebruikerservaring en applicaties toeneemt. Voorzitter Lei Jun van Xiaomi antwoordt op de controverse dat zijn Gsm’s weliswaar gebaseerd zijn op Android, maar wel met een eigen interpretatie en ontwikkeling.
 Online winkelen: + 1100 miljard ontvangsten
e-ecommerceMinister voor Handel Chen Deming schat het volume dat vorig jaar in China online is gewinkeld tussen 1100 en 1200 miljard yuan. Dit is een snelle groei van 25 miljard in 2006 over 780 miljard in 2011. China’s groei is hoger dan in vele westerse landen omdat de handelsbranche er niet zo ontwikkeld was en ook door de huidige aangroei van de verstedelijking.
 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *