Drie mijnwerkers gered

Zondagochtend zijn drie mijnwerkers gered uit de kolenmijn waar ze acht dagen hadden vastgezeten na de ineenstorting van een schacht in de mijn waar ze werkten. De redders slaagden erin hen naar boven te halen. Ze werden onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht waar kon worden vastgesteld dat hun gezondheidstoestand stabiel was. Ze hadden een plek weten te vinden met een goede ventilatie en schoon drinkwater.
Op donderdag, zes dagen na de instorting, konden de redders een pijp boren om voedsel en drinkwater tot bij hen te krijgen.
Het goede nieuws kwam uit het district Shenmu in de provincie Shaanxi, in het noordwesten van China. Het bedrijf, de Yongxing Gaozhuang kolenmijn, waar een schacht instortte op 17 oktober, was een particuliere onderneming. Er waren op de dag van het ongeluk 27 arbeiders aan het werk, van wie er 24 aan het gevaar konden ontkomen.
Shaanxi is een van de provincies die rijk is aan steenkool. De regering zet er grote projecten op om de productie efficiënter en veiliger te laten verlopen. Pogingen om kleine en onveilige privémijnen te sluiten, hebben vooralsnog wisselend succes. Het gebeurt dat plaatselijke ambtenaren de mijntjes toch illegaal open laten houden.
Journalisten hebben, geholpen door burgers, al vaker het probleem onder de aandacht van de centrale regering en de CPC gebracht. Het staat op de agenda van de operatie om misbruiken vanwege partijleden op te sporen en te bestrijden. 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *