Driekloven bedrijf bouwde gigantisch offshore windenergie station

Langs de kust van Fujian heeft de China Three Gorges Corp. een gigantisch offshore windenergiepark in werking gesteld. Het illustreert de dominantIe van het land want China installeerde meer dan twee derden van alle nieuwe offshore windcapaciteit die in 2022 wereldwijd werd toegevoegd.

Installatie windmolens op zee Foto China Daily Disclaimer

De lancering van het offshore windstation met ‘s werelds grootste capaciteit per eenheid in China geschiedde met het Baihetan vaartuig dat 2000 ton weegt. De installatie markeert volgens analisten een doorbraak in de productie van high-end windturbines en de bouwmogelijkheden voor diepzee offshore windenergie. ‘s Werelds eerste offshore windspark met 16 megawatt turbines begon woensdag met de stroomopwekking in de Chinese provincie Fujian, een belangrijke doorbraak voor de Chinese offshore windenergie, aldus exploitant China Three Gorges Corp. . De 16 MW turbines, uitgerust met een naaf van 152 meter, hebben ‘s werelds langste waaierdiameter van 252 meter, een slagoppervlak van ongeveer 50.000 vierkante meter en het lichtste gewicht per MW, aldus het bedrijf. Het windpark is in staat om meer dan 66 gigawattuur schone elektriciteit per jaar te produceren en om te voorzien in de jaarlijkse stroombehoefte van 36.000 huishoudens ofwel gelijk aan een besparing van ongeveer 22.000 ton standaard steenkool en een vermindering van ongeveer 54.000 ton CO2-uitstoot per jaar. .

Dominantie

‘De Chinese dominantie van de snelgroeiende wereldwijde offshore windsector zal naar verwachting dit jaar verder doorgaan’, aldus Luo Zuoxian, hoofd inlichtingen en onderzoek bij het Sinopec Economics and Development Research Institute.  China installeerde meer dan twee derden van alle nieuwe offshore windcapaciteit die in 2022 wereldwijd is toegevoegd, aldus het laatste jaarverslag van World Forum Offshore Wind (WFO). Van de 9,4 GW projecten op zee die in 2022 werden voltooid, lag ongeveer 70 procent (6,8 GW) voor de Chinese kust, aldus WFO in haar Global Offshore Wind 2022-rapport. Installaties in internationale wateren zullen naar verwachting 18,4 GW bereiken in 2023, waarbij China goed zou zijn voor ‘meer dan de helft’ van dit totaal en dit zou tegen het einde van het decennium  klimmen tot 45,7 GW volgens de verwachting. .

Voorzitter Lei Mingshan van China Three Gorges Corp, zei dat bijna 60 procent van de wereldwijde windenergie-apparatuur momenteel in China wordt geproduceerd. Eind 2022 bereikte de cumulatieve geïnstalleerde capaciteit van wereldwijde offshore windenergie 57,6 GW, waarbij China goed was voor 30,51 GW, of een marktaandeel van 53 procent. China’s export van windenergie-apparatuur is snel gegroeid met een cumulatieve exportcapaciteit van 11,93 miljoen kilowatt, die 49 landen en regio’s bestrijkt..

De vooruitgang in China staat in schril contrast met de moeilijkheden in de VS waar minstens 8 multinationals in drie staten stilletjes begonnen zijn zich terug te trekken uit windcontracten of vragen om heronderhandeling van deals op een manier die meer kosten aan de consument zal doorberekenen.

Bron China Daily, Barrons.com

Bekijk het 2000 ton wegende installatie vaartuig van 3 Gorges Corp

Print Friendly, PDF & Email