Drugs in opmars

In 2016 kwamen er 7% drugsgebruikers bij in China. Dat staat in een verslag van de China National Narcotic Control Commission (NNCC).

In 2016 waren 2,5 miljoen drugsgebruikers bekend. Er werden 1,585 ton drugs in beslag genomen.
De toename in drugsgebruik betreft vooral synthetische drugs zoals amfetamines. Die werden door 1,5 miljoen personen gebruikt. 80% van de verslaafden zat aan synthetische drugs. De hoeveelheid in beslag genomen chemische basisproducten voor het vervaardigen van drugs steeg met 75% tot 300 ton.
Vooral het recreatief gebruik van ‘designer drugs’ nam alarmerend toe. Het gaat hier om nieuwe producten met het effect van bestaande drugs, maar die nog niet verboden of nog onbekend zijn. Er werden vorig jaar 1.529 nieuwe designer drugs onderschept, waarbij sommige verslavende.
In 70% van de gevallen waren de drugs in China zelf vervaardigd. In 33 gevallen werd meer dan één ton onderschept. De fabricage gebeurt over het hele land, in 26 van de 31 provincies op het vasteland.
Het internet speelt een grote rol bij de aanbieding en de aankoop van drugs. Er werden vorig jaar 21.000 verdachten opgepakt die via het internet producten aanboden.
Bron: Caixin

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar