En wat als COVID-19 patiënten hervallen?

Het gebeurt dat mensen lijken te hervallen nadat ze genezen waren van COVID-19 en ontslagen uit het ziekenhuis. Hoe gaat Hubei daar mee om?

In de provincie Hubei hebben ze het meeste ervaring met de uitbraak en de bestrijding ervan. Dat geldt ook voor ervaring met mensen die opnieuw ziek worden.

hervallen
foto Xinhua

Deskundig Hubei

Daarom is het oordeel van de gezondheidsdienst (GD) uit die provincie wellicht de moeite waard om kennis van te nemen en rekening mee te houden. Tu Yuanchao, onderdirecteur van de provinciale GD van Hubei heeft over het fenomeen een en ander in de Hubei Daily laten publiceren. Tot nog toe hebben genezen patiënten met terugkerende symptomen nog geen andere mensen besmet. De epidemiologen blijven grondig onderzoeken of er in die concrete situatie echt geen overdracht is van mens op mens. Dat doen ze door monsters van het virus te kweken en het testen van zogenaamde viral loads, vloeistoffen die een hoeveelheid virus bevatten.

Statistieken en quarantaine

Hervallen patiënten worden niet geregistreerd als nieuwe bevestigde gevallen van besmetting, omdat ze al eerder in de statistieken van het aantal besmette burgers voorkwamen. Zodra ze koorts krijgen, hoesten of andere symptomen vertonen worden ze meteen naar speciale ziekenhuizen overgebracht. Daar ondergaan ze opnieuw een quarantaine van 14 dagen. Nog een andere groep vormen de patiënten die geen symptomen vertoonden, maar toch positief getest zijn. Zij worden voor observatie in weer een andere speciale kliniek geïsoleerd. De kosten voor observatie en behandeling worden gedekt door de nationale ziekteverzekering en overheidssubsidies.

Volksgezondheid Hubei

Tu Yuanchao benadrukt dat Hubei verder blijft zorgen voor de volksgezondheid. Dat gebeurt met bloedcontroles, biochemie, zuurstofverzadiging en beeldvorming van de longen.

Bronnen: Global Times, Wikipedia

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar