Euromonitor: Chinezen tegen 2030 grootste groep internationale toeristen

Euromonitor International verwacht dat dat het aantal Chinese toeristen die het buitenland bezoeken tegen 2030 talrijker zal zijn dan het aantal Amerikaanse. Dat land ligt nu voorop, gevolgd door Duitse toeristen.

Volgens Euromonitor International zal het aantal Chinezen die naar het buitenland reizen tegen 2030 meer dan verdubbelen van 97 miljoen dit jaar tot 259 miljoen in 2030. Dit staat in een rapport dat voorgesteld werd op de World Travel Market in Londen. Door dit aantal zal de VS naar de tweede plaats terug gedrongen worden met 159 miljoen reizen naar het buitenland gevolgd door Duitsland met 138 miljoen. Momenteel leidt de VS nog met 112 miljoen buitenlandse trips, gevolgd door Duitsland met 110 miljoen. Het rapport definieert een buitenlandse reis als een reis met verblijf van minstens 24 uur in het buitenland.

Bestemmingen

Daarbij is het wel nuttig te beseffen dat Hongkong en Macao niet tot het vasteland worden gerekend omdat de WTO hun grens bij de Chinese toetreding behield. Tussen januari en september bezochten 36 miljoen personen uit het vasteland Hongkong, wat neerkomt op 78% van de ‘buitenlandse’ toeristen. Dit betekende voor de Chinese bezoekers een groei met 12,7 % terwijl het aantal andere toeristen maar toenam met 0,8%. .Het zijn vooral landen als Thailand, Japan, Korea en Maleisië die uit de voortdurende groei van het aantal Chinese buitenlandse toeristen voordeel zouden halen.

Het rapport van Euromonitor voorspelt dat China ook tegen 2030 de topbestemming wordt voor het internationaal toerisme. Dit jaar worden de toeristische aankomsten in China op 56 miljoen geraamd en dit aantal zou tegen 2023 met een kwart stijgen tot 88 miljoen.

Factoren

Vooral de groei van het gezinsinkomen in China stimuleert de reislust, aldus nog Euromonitor. Volgens analist Dan Wang bij de Economist Intelligence Unit zal de groep met hoge inkomens tegen 2030 480 miljoen bedragen of één derde van de Chinese bevolking.

Het rapport van Euromonitor International wijst nog op negatieve factoren in China zoals lucht vervuiling, de kwaliteit van de toiletten, voedselveiligheid… Daartegenover staat de recente trend tot meer groene ontwikkeling, behoud van patrimonium en meer duurzaamheid. Zonder de toiletrevolutie te vergeten.

Bron SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

2 comments for “Euromonitor: Chinezen tegen 2030 grootste groep internationale toeristen

  1. hahaha
    12 november 2018 at 12:50

    Land met het grootste economie, maar op de 100ste plek in de passport lijst. Alleen maar 20 plekken hoger dan Afghanistan. Dus had China het laatste jaar erg veel vervelende paspoorthouders in China teruggeroepen met hun vervelende gedrag. Zoals slechte toerisme, illegaal werken en verblijf, of een kind baren in USA of HK. Het ergste waren de terroristen natuurlijk. Ze hebben wat Oeigoerse paspoorthouders tegengehouden met hun Syriëganger gedrag. Jammer genoeg hebben door het gerucht over kampen wat van die mensen die in het buitenland verblijven asiel aangevraagd. Dus Han Chinezen bieden het paspoort aan en Oeigoeren verzieken het weer.

  2. hahaha
    28 november 2018 at 22:51

    In Canada kunnen nu aanvragers van Chinese visa betalen met alipay. Zo lang je een hoog social credit hebt op je account. https://youtu.be/WrCibbiYsFw Zo in landen waar ze zeuren over privacy eisen ze nu ook dit big brother systeem, in hun voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar