Geen nieuwe coronagevallen in Hubei

Voor de tweede dag op rij kende de provincie Hubei geen nieuwe besmettingen door het coronavirus. De helft van de nijverheid heeft er al het werk al hervat. De nieuwe 39 besmettingen in de rest van China waren gevallen waarvan de oorsprong het buitenland lag, zo meldt de National Health Commission.

Genezen verklaard patient

De provincie Hubei en hoofdstad Wuhan die het sterkst getroffen waren door de corona-epidemie rapporteerden woensdag voor het eerst geen nieuwe besmettingen en donderdag was het eveneens het geval. Dit wordt als een mijlpaal aanzien nadat ook in de rest van het land er weinig of geen nieuwe besmettingen gemeld werden. De National Health Commission voegde er aan toe dat de woensdag vastgestelde 34 nieuwe gevallen in China besmette personen betrof die deze opgedaan hadden in het buitenland. Dit aantal ‘ingevoerde’ patiënten die de besmetting in het buienland opdeden, steeg daarmee tot 189. Die maken 84% uit van de nieuw vastgestelde besmettingen.

Woensdag werden nog 8 overlijdens geregistreerd waarvan 6 in Wuhan en 2 in andere steden uit Hubei. In totaal worden nu 7263 patiënten behandeld in ziekenhuizen waarvan er 2314 zich in een ernstige toestand bevinden. Buiten Hubei zijn er nu al zeven dagen op rij geen nieuwe gevallen. Toch moet China alert blijven tegenover deze gevallen om een mogelijke tweede golf van de uitbraak te vermijden aldus adviseur Li Lanjuan van de commissie. De situatie blijft wisselvallig door een gebrek aan begrip over de manier van overdragen en over het risico van patiënten met slechts mindere symptomen.

Activiteiten

Niettemin is het normaal leven gradueel terug op gang gekomen in Hubei. Mensen komen weer buiten, de migranten keren weer hun week en de sleutelbedrijven functioneren weer. Volgens Nomura waren half maart 90% van de migranten terug aan het werk. Hubei heeft 7629 industriële ondernemingen die weer aan het werk zijn. De werkhervattingsgraad bedraagt 50%. Bewoners uit wijken die virusvrij zijn, mogen in hun gebouw weer persoonlijke activiteiten verrichten. Groeps- en bezoeken buiten het gezin blijven nog verboden. Stadsdorpen die virusvrij zijn kunnen de normale activiteiten en de landbouwproductie hervatten. Te Wuhan zijn 78% van de woonbuurten virusvrij en 95% van de stadsdorpen.

We eindigen met een opmerking over het milieu: Volgens het Milieuministerie heeft China sinds eind januari 159.000 ton medisch afval weggewerkt. Nu werd de capaciteit opgedreven tot 6058 ton per dag tegenover 4902 ton voor de epidemie. Een positief gevolg van de crisis is dat de lucht in de steden van een betere kwaliteit is: nu bedraagt de goede luchtkwaliteit 85% of 10% meer dan vorig jaar.

Peoples Daily, Xinhua, FT

Print Friendly, PDF & Email

2 comments for “Geen nieuwe coronagevallen in Hubei

  1. Volgens het Milieuministerie heeft China sinds eind januari 159.000 ton medisch afval weggewerkt. Nu werd de capaciteit opgedreven tot 6058 ton per dag tegenover 4902 ton voor de epidemie. ??
    Hoe wordt dit afval weggewerkt dan? Volgens mij door het crematorium, omdat de verbrandings oven vol zitten. De westerse media beweren dat vol lijken worden verbrandt omdat de crematoria 24 uur open zijn. Een crematorium kan meer dan alleen lijken verbranden hoor.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *