Hoofdstad legt in 2021 meer parken en groen aan

Beijing is van plan dit jaar 26 ontspanningsparken aan te leggen. Er komt ook meer groen zodat er binnen een straal van 500 meter 87%  een park of groene ruimte is.

De hoofdstad Beijing is van plan dit jaar 27 ontspanningsparken aan te leggen om het stedelijk milieu te verbeteren. De nieuw aan te leggen parken liggen in de districten Fengtai, Haidian en Shunyi aldus de directeur van het Beijing Gardening and Greening Bureau.

In totaal komen er dit jaar 10.667 ha bos bij en 400 ha groene ruimten. De bosbedekkingsgraad zal dan 44,6 % bedragen en de begroeningsgraad 49%.

Dit jaar zullen de parken en groene ruimten binnen een straal van 500 meter stijgen tot 87%. Zo zal de beschikbare oppervlakte van parken en groene ruimte per persoon 16,6 m² bedragen. De hoofdstad zal ook vier stedelijke bossen aanleggen en een aantal kleinere parkjes en groene ruimten. Ook 100 km groene paden komen er bij waarlangs de bewoners kunnen wandelen of oefeningen doen. In totaal komen er dit jaar 10.667 ha bos bij en 400 ha groene ruimten. De bosbedekkingsgraad zal dan 44,6 % bedragen en de begroeningsgraad 49%.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *