Kanton gaf 122 miljard uit aan Aziatische Spelen

De Aziatische Spelen beginnen binnen een kleine maand in Kanton. Burgemeester Wan Qingliang heeft verklaard dat de totale investeringen van de stad voor de Spelen de 100 miljard overschrijden. Zijn stad zou volgens Forbes China’s meest commercieel aantrekkelijke stad zijn.

Binnen 28 dagen starten in Kanton de Aziatische Spelen. De burgemeester deelde mee dat zijn stad met ruim 100 miljard binnen de begroting blijft. Van de uitgegeven 122 miljard ging 6,3 miljard naar de bouw van nieuwe sportgebouwen en naar de renovatie van 58 bestaande gebouwen, aldus Wan. De operationele kost van de gebeurtenis bedraagt 7,3 miljard. Ongeveer 109 miljard ging naar de bouw van infrastructuur en verbetering van het leefmilieu. Hij zei dat de Spelen een goede gelegenheid waren om de metro uit te breiden, bruggen en wegen aan te leggen, evenals projecten op te zetten voor waterzuivering en de vermindering van luchtverontreiniging. De burgemeester hoopte datde kwaliteit van het leven voor de Kantonezen verbetert door de investeringen.
Adviseur Wang Zechu van het provinciaal bestuur zei dat de uitgaven dicht deze van de Olympische Spelen agymnasium2012 in Londen (9 miljard £) benaderen.  Op internet zijn er reeds reacties van personen die vinden dat te veel geld vergooid wordt voor buitenlanders die maar een paar weken in de stad verblijven, terwijl er nog altijd personen onder de armoedegrens leven. Ongenoegen bestaat ook bij de Kantonezen omdat ze gedurende een flinke tijd te kampen hadden met diverse omleidingen.  Al bij al is de verhouding tussen de uitgaven voor de éénmalige gebeurtenissen en de blijvende verbetering toch redelijk te noemen.
Overigens kaapte Kanton deze week de eerste prijs in de Forbeslijst van China’s commercieel meest attractieve stad weg, voor Shanghai. Peking komt maar op de zesde plaats. Het is de eerste keer dat Kanton de lijst, die reeds zeven maal werd opgesteld, aanvoert.
Zie ook CNTV-website over de spelen

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *