Maatregelen voor min koolstofuitstoot in pijplijn

Het ministerie voor Industrie werkt met andere departementen aan plannen om minder koolstofuitstoot uit te werken in diverse sectoren zoals non-ferro, bouwmaterialen, petrochemie, staal en andere. De afgelopen jaren werden al vorderingen gemaakt.

Ma’anshan ijzer- en staalfabriek.

Feng Meng, onderdirecteur Grondstoffen bij het Ministerie van Industrie en IT zei dat hij samen met de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie en nog andere departementen werkt om gezamenlijk implementatieplannen te formuleren voor een koolstofpiek in non-ferrometalen, bouwmaterialen, petrochemie, staal en andere industrieën. Dit moet een stappenplan en specifieke taakregelingen voor CO2-reductiedoelstellingen verduidelijken.
Feng zei dat zijn ministerie een strikt beleid zal toepassen voor capaciteitswissel in nijverheden als staal, cement en vlakglas en strikt nieuwe capaciteit in deze sectoren controleren. Capaciteitswissel staat de bouw van nieuwe fabrieken toe als die gelijk of minder is dan oude instellingen die buiten dienst gesteld worden. Het ministerie zal ook streng toezien op nieuw toegevoegde productiecapaciteit in industrieën zoals olieraffinage en ammoniumfosfaatproductie en de groei van de productiecapaciteit in de steenkool chemische industrie op een juiste manier controleren, voegde Feng eraan toe. Vorig jaar vervaardigde China meer dan 150.000 types van grondstoffen.

Vooruitgang

De groene omvorming van de Chinese sector van de grondstoffen heeft de voorbije 5 jaar vorderingen gemaakt. Volgens Chen Kelong, directeur Grondstoffen bij het ministerie, is nu met 545 kg steenkoolequivalent 4,7 % minder nodig om één ton staal te vervaardigen. SO² uitstoot om één ton staal te vervaardigen daalde met 46% in vergelijking met 2015. De elektriciteit om één ton aluminium te vervaardigen bedraagt 13.510 kWh of 6,9 % minder dan het wereldgemiddelde, aldus nog Chen die ook een aantal doelstellingen tegen 2025 uiteen zette.

Het totale energieverbruik ter productie van 1 ton ruw staal wordt met 2 procent verminderd. Het energieverbruik per eenheid klinker, een tussenproduct van cement, wordt met 3,7 procent gereduceerd. De koolstofuitstoot bij de productie van aluminium door elektrolyse zal met 5 procent dalen”, aldus nog Chen. Daarnaast zal het hergebruik van industrieel en ander vast afval worden verbeterd aldus nog Chen.

Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *