2021 : China weer bij de top van filmontvangsten

China staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de wereldwijde lijst van bioscoop ontvangsten. Dat China opnieuw de VS overvleugelt, wordt toegeschreven aan de uiteenlopende Covid-politiek.

De omzet van de Chinese bioscopen bedroeg in 2021 47 miljard yuan en 84% van deze inkomsten kwam van binnenlandse producties, aldus gegevens van de China Film Administration. Volgens projecties van Gower Street Analytics zou China voor 34% instaan van de wereldwijde inkomsten terwijl dat in 2020 28% bedroeg. Van de VS wordt verwacht dat ze op de tweede plaats komen met 22%.

Niettegenstaande de pandemie heeft China in 2021 6667 nieuwe schermen toegevoegd wat het totaal op 82.248 brengt. De patriottische film The Battle at Lake Changjin incasseerde het recordbedrag van 5,772 miljard yuan. De film toont het gevecht in vriestemperatuur rond het Changjin meer tijdens de Koreaanse oorlog. 2021 was het tweede jaar dat China de VS versloeg qua bioscoopontvangsten. Het resultaat heeft vooral te maken met de verschillende politiek tegenover de Covid 19 pandemie

Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *