Nieuwjaarsvakantie een hit

Tijdens de 3 vakantiedagen rond nieuwjaar werden 135 miljoen binnenlandse uitstappen gemaakt, wat 5,6% hoger ligt dan vóór de pandemie in 2019. Aan de hoofdstad werden 4,8 miljoen bezoeken gebracht. De inkomsten van bioscooptickets lag op een record van 1,53 miljard yuan.

Ijspret in het Zomerpaleis Foto China Daily Disclaimer

Op drie dagen tijd werden 135 miljoen toeristische uitstappen gemaakt en het inkomen uit toerisme steeg tot 79 miljard yuan, wat 5,6% meer is dan vóór de pandemie. Het Ministerie van Transport noteerde 128 miljoen passagierstrips: het aantal treinreizigers steeg met 177% op jaarbasis en het aantal vliegreizen met 140%.

De online reisagentschappen zagen hun cijfers sterk verhogen: bij LY.com steeg de vraag naar toegangstickets voor toeristische plekken zelfs met 300% op jaarbasis. Het befaamde Harbin Ijsfestival kon veel volk lokken, de metro te Chongqing zag met meer dan 5 miljoen trips een recordaantal personen naar het centrum afzakken voor de aftelling naar nieuwjaar en te Shanghai deed de vaart van het eerste eigen grote cruiseschip de vraag naar cruisereizen toenemen. Buiten de grenzen was Hongkong de toptrekpleister en Macao de vierde. Voor vastelanders die in Hongkong het vuurwerk en muziek show gingen zien en geen hotel geboekt hadden, viel het nog sterk tegen. Aan de enige grensovergang Huanggang Port waar 24 u op 24 gecontroleerd wordt,stonden lange files. Sommigen schuilden in een nabij station of sliepen bij McDonalds. Het regende klachten op sociale media. Het Hong Kong Transport Department beloofde de situatie te zullen herbeoordelen.

 In de hoofdstad kregen de 170 toeristische trekpleisters 4,83 miljoen bezoekers en bedroeg de omzet 324 miljoen yuan of 30% meer dan vorig jaar. Het ruraal toerisme scoorde 436.000 uitstappen en dat was 40% meer. Tijdens het nieuwjaarsverlof bedroegen de bioscoopontvangsten 1,54 miljard yuan, terwijl dat vorig jaar slechts 1,3 miljard beliep.

Ijs- en sneeuwfestival in Harbin Foto: Xinhua Disclaimer

Bronnen: Global Times, Xinhua

Print Friendly, PDF & Email