OogGetuige: winterse vakantiesfeer… glühwein in een Chinese bubble tea bar

Alweer een bericht uit het dagelijkse leven in China dat Gordon Dumoulin op zijn blog 5iZ postte.

Tijdens het nieuwjaarsweekend in Beijing: een heerlijke en hartverwarmende glühwein (vin chaud – mulled wine) …

Nee, niet in een Europees restaurant of een westerse bar, maar bij een van de populairste bubbelthee (milk tea) ketens in China, waar ze hebben besloten om ook glühwein (een grote onbekende in China) op het menu te zetten met Kerst en Nieuwjaar (in zeker drie zaken waar ik afgelopen weekend kwam).

CoCo, een bedrijf uit Taiwan heeft ongeveer 4.500 milk tea- of bubble tea-vestigingen wereldwijd. Je vindt ze in China, de VS, Canada, Europa, Zuidoost-Azië. Dat was al zo in 2019, dus het moeten er nu nog veel meer zijn, want in China zijn ze al een paar jaar razend populair. De keten begon zijn activiteiten in 1997. CoCo viert dit jaar zijn 25e verjaardag.

Het was geweldig om glühwein te vinden in CoCo China, een verrassend glaasje nostalgie (met mijn ogen dicht was ik even terug in La Rosière, in de Franse Alpen bij de Italiaanse grens, waar ik vroeger met mijn familie op skivakantie ging). Ik kreeg het er heerlijk warm van hier in het nu koude, knisperende Beijing.  
Ik stond ervan te genieten en merkte dat de klanten de glühwein wel lustten. Een onverwachte persoonlijke interculturele ervaring 😊 en alweer een teken dat de Chinese markt en zeker de Chinese consumenten open staan voor nieuwe ervaringen en klaar zijn voor het avontuur.
𝘈 𝘷𝘰𝘵𝘳𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘵é, 𝘏𝘢𝘭𝘴 𝘶𝘯𝘥 𝘉𝘦𝘪𝘯𝘣𝘳𝘶𝘤𝘩, 干杯 𝘎ā𝘯𝘣ē𝘪, 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘳𝘴…

voor de leken wat Aziatische coole drankjes betreft:
*Wikipedia leert ons dat ‘bubbelthee uit Taiwan een mix is van ijsgekoelde of hete gezoete thee met melk. Het is een op thee gebaseerde drank die is ontwikkeld in de jaren 1980. Hij wordt gemixt met melk en ijs voor het maken van de “bubbels”, een schuimige laag op de bovenkant van het drankje. Er zijn ook versies die zijn gemixt met ijs dat in een blender is bewerkt om het een slushy consistentie te geven. De drank kent een grote variatie in samenstelling en smaak. De meest populaire smaken zijn zwarte tapioca parelmelkthee en groene parelmelkthee’.


Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *