Ook tijdens Ningxia bezoek legt Xi klemtoon op armoedebestrijding

Bij zijn driedaags bezoek aan de autonome Hui regio Ningxia legde president Xi Jinping de nadruk op het uitroeien van de armoede en het bereiken van een maatschappij met gematigde welvaart. Ook beklemtoonde hij zoals bij eerdere bezoeken de noodzaak van eenheid en gelijkheid tussen de diverse minderheidsgroepen

Werkplaats waar karton vervaardigd wordt

President Xi Jinping bezocht van maandag tot woensdag de autonome regio Ningxia waar de moslim Hui-minderheid 38% van de bevolking uitmaakt. Hij bezocht er plaatsen zoals Wuzhong en Yinchuan om te leren hoe het beheersen van de epidemie gecombineerd wordt met de sociaaleconomische ontwikkeling, de armoedebestrijding, milieuzorg en de etnische eenheid.

Maandagvoormiddag bezocht hij te Wuzhong in het dorp Hongde een werkplaats die opgezet was in de strijd tegen de armoede en die karton vervaardigde. ‘Deze werkplaatsen moeten zich qua banen vooral richten op de hulpbehoevende bevolking’ vond Xi. Hij merkte op dat in vergelijking met migranten zij niet zo veel verdienen, maar wel minder betalen voor voeding, huisvesting en transport. Bij zijn bezoek aan een sectie van de Gele rivier leerde hij over de milieuzorg van de rivier waarlangs de Chinese beschaving is ontstaan.

In de wijngaard

De president bezocht de Jinhuayuan buurtgemeenschap waar diverse minderheden bijeen leven. Xi stelde dat geen enkele etnische minderheidsgroep mag achter blijven bij de uitbouw van een gematigd voorspoedige samenleving in alle aspecten. Op dinsdagnamiddag bezocht hij te Yinchuan een landelijke eco-toeristische zone om zich te vergewissen van de ontwikkeling van moderne landbouw in Ningxia en de werking van landbouw coöperatieven die de boeren helpen hun inkomen te verhogen. Van zijn kant beklemtoonde hij de benadering om in de ontwikkeling de mens centraal te stellen, dus in dit geval de belangen van boeren bij de ontwikkeling van moderne landbouw en het cultureel toerisme. Toen hij te Yinchuan een wijngaard bezocht nabij de Helan-bergen benadrukte Xi het belang van de bergen als schild voor de ecologische veiligheid in noordwest China. Hij drong aan op resolute maatregelen om het milieubehoud van de bergen te versterken. Hij vond dat de wijnsector beloftevolle vooruitzichten biedt voor de verhoging van de levensstandaard.

Aan de oever van de Gele rivier

Op woensdagmorgen kreeg hij de werkrapporten te horen van de regionale CPC en het regionaal bestuur. De president vond dat oude groei drivers vervangen worden door nieuwe en dat ook de belastingvermindering de binnenlandse vraag moet verhogen. ‘Innovatie in de groei moet de nijverheden de kans geven een kwalitatief hoogstaande, groene, slimme en geïntegreerde groei te bereiken’. Hij drong aan om de mogelijkheden te benutten voor samenwerking in het kader van het Belt & Road Initiative. Ningxia probeert immers een rol te spelen in Islam-financies. Nogmaals zei Xi dat het absoluut noodzakelijk is de strijd te winnen tegen de armoede en vroeg hij voortdurende inspanningen om de lucht, het water en de grond schoon te houden. Qua het beschermen van de Gele rivier riep hij op tot de uitbouw van een pilootzone voor milieubehoud en een kwalitatief hoogstaande ontwikkeling van de rivier. Wat de ‘mens eerst’ benadering betreft vroeg hij stevige inspanningen voor werklozen, afgestudeerden en rurale migranten. Hij eindigde met een oproep aan de partij om trouw te blijven aan de fundamentele opdracht van de stichters terwijl gestreefd wordt naar het grote doel van de nationale verjonging.

Armoede en minderheden

Xi inspecteert levensvoorwaarden van arme bewoner

Met zijn bezoek aan de Jinhuanyuan buurt was het niet de eerste maal dat Xi de klemtoon legde op de minderheden in het kader van de armoedebestrijding. Vlak voor het Chinese nieuwjaar peilde hij bij zijn bezoek aan het Sanjia dorp in de stad Tengchong hoe de Wa-minderheid varkens kweekt en benadrukte hij het belang van rurale nijverheden. In juli 2019 toen Xi het dorp Ma’anshan in Binnen Mongolië bezocht, beklemtoonde hij hetzelfde thema. In april 2019 was Xi op bezoek te Chongqing namelijk in het autonoom Shizu Tujia kanton. Hij bezocht er een basisschool in de bergen en stopte bij een arme dorpeling die financiële problemen kende omdat hij en zijn vrouw ziek waren. Tijdens zijn bezoek voor het Chinese nieuwjaar in 2018 inspecteerde Xi de arme autonome Liangshan Yi-prefectuur in Sichuan. Hij bezocht er arme gezinnen in twee etnische Yi-dorpen en was blij dat de dorpelingen hun inkomen vermeerderen door veeteelt, het kweken van aardappelen, pepers en walnoten. ‘Geen enkele etnische minderheidsgroep mag achter blijven in het bereiken van een samenleving met gematigde welvaart in alle aspecten, aldus’ de Chinese president. ,

Xinhua, Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *