Ook Luxemburg treedt toe tot zijderoutes

Nauwelijks een week na Italië heeft nu ook de Luxemburgse premier Bettel met China een voorakkoord gesloten waarbij het Groothertogdom zich aansluit op het ‘Belt & Road Initiative’. Nog andere akkoorden werden eveneens afgesloten: zo kan de Luxemburgse Beurs een platform openen ter verhandeling van groene Chinese obligaties.

Het voorakkoord (foto) werd getekend door de Luxemburgse ambassadeur Marc Hubsch en door onderdirecteur Ning Jizhe van de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie.

Na deze ondertekening werden onder meer nog vier financiële akkoorden afgesloten namelijk tussen de Luxemburgse beurs en deze van Shanghai, Shenzhen, het Clearing House van Shanghai en de Bank of China. De beurs te Shenzhen bouwt met de Luxemburgse een platform uit voor de verhandeling van groene Chinese obligaties. Premier Bettel spreekt vandaag het Boaoforum toe dat dit jaar als thema heeft “Shared Future, Concerted Action, Common Development”. Hij zal er nog de eerste ministers ontmoeten van Korea en van Laos

Bron: Global Times, Xinhua, https://www.zonebourse.com

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar