Overstromingen en aardverschuiving maken slachtoffers in SichuanDoor dagenlange hevige regen in Sichuan en Yunnan zijn meer dan 580.000 personen getroffen en ongeveer 300 woningen ernstig beschadigd; 36.800 personen zijn al geëvacueerd.
Afbeelding In  Zhongxing, een stadje op het grondgebied van de stad Dujiangyan in de provincie Sichuan zijn een dertigtal personen bedolven onder een aardverschuiving veroorzaakt door de uitzonderlijke regen. Anderhalf miljoen m³ modder en stenen schoven naar beneden over een oppervlakte van bijna twee vierkante kilometer. Meer dan honderd redders met honden zoeken naar slachtoffers. Er zijn al 12 lichamen geborgen en nog 11 personen zijn vermist.
 
Dujiangyan werd in 2008 al getroffen door de grote aardbeving. Het grenst aan het toen zwaar getroffen Wenchuan. In een tunnel op de autoweg tussen de twee gebieden zaten zowat 2.000 personen enkele uren geblokkeerd. Er werden ook 350 toeristen geëvacueerd. Het oude gedeelte van de stad Beichuan, ook al zwaar getroffen in 2008, is overstroomd door de ergste regenval sinds men meer dan 50 jaar geleden begon te meten.  Op sommige plaatsen staat het water vier meter hoog. Er is geen elektriciteit of water meer en bijna iedereen is er weggehaald.
 
De voorbije dagen regende het uitzonderlijk veel, vooral in Sichuan. In de stad Jiangyou werd een  brug door het wassende water meegesleurd; minstens zes auto’s verdwenen in het water en er zijn 12 personen vermist. Het water in de rivier had in 50 jaar niet zo hoog gestaan.
In Deyang werd een fabrieksarbeider die achtergebleven was in een bedreigde fabriek, op het laatste nippertje gered terwijl de fabriek door het water meegesleurd werd. Het gebeuren werd gefilmd.

In de getroffen regio’s werken reddingsteams dag en nacht om bedreigde personen tijdig te evacueren en bij te staan.
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar