Senioren niet in goeden doen

Bijna één op vier van de Chinese boven 60 jaar heeft een consumptieniveau dat onder de armoedegrens ligt. En een derde heeft gezondheidsproblemen.
Chinese LongevityDeze onthutsende resultaten komen uit een onderzoek bij 17.708 personen boven 45 jaar in 10.287 gezinnen, in het onderzoek was 94% verzekerd. Het onderzoek werd geleid door Beida, de universiteit van Beijing.
Men besluit daaruit dat het dringend is om de gezondheidszorg voor ouderen uit te breiden en de ziekteverzekering te verbeteren. Zo onthullen testen dat 54% van de ouderen een te hoge bloeddruk hebben, terwijl dat maar in 14% van de gevallen bekend was. 32% van de oudere mannen en liefst 48% van de vrouwen hebben symptomen van depressieve stress. Tot nog toe speelt familiale hulp een grote rol in de opvang van ouderen. Maar dat zal met de één-kind-gezinnen afnemen.
De naar internationale normen lage leeftijd van pensionering in de steden brengt vooral vrouwen sneller in financiële moeilijkheden.Vandaar de noodzaak om de pensioenen te veralgemenen en op te trekken. Tussen 60 en 64 jaar werkt in de stad nog 20% van de bevolking, op het platteland werkt echter nog 20% van de 80-jarigen. Voor vrouwen in de steden daalt de tewerkstelling al veel vroeger, tot 45% tussen 50 en 54 jaar. (Bron: SCMP)

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *