Stijgende Europese vraag naar Chinese verwarmingsproducten

Op het ogenblik dat de energieprijzen in Europa stijgen en een onzekere winter voor de deur staat, stijgt de vraag er naar Chinese verwarmingsproducten. Dit gaat van elektrische tapijten en warmtepompen tot verwarming en warmwaterzakken.  

Cixi warmwaterzak Foto Alibaba Disclaimer

Het Europese publiek maakt zich op voor een koude winter waarvan de energie bevoorrading en vooral de prijs onzeker is. Europese firma’s betrekken verwarmingsuitrusting van Chinese verkopers omdat die zich snel aan de vraag aanpassen. Het Hangzhou Daily meldt dat ventilator producent Jisu Technology onlangs een energiebesparende ventilator lanceerde voor de Europese markt.  Tijdens de eerste 8 maanden exporteerde ’s werelds grootste groothandelsmarkt te Yiwu voor 190 miljoen yuan verwarmingstoestellen, een stijging met 46%. Uit douanegegevens blijkt dat de EU in juli 1,29 miljoen elektrische tapijten uit China invoerde of 150% meer dan in juni.  Volgens vice algemeen manager Liu Ligang bij MBT Cliver onder Midea is er geen probleem dat Midea nummer drie qua warmtepompen wordt in Europa. Midea’s export naar Europa steeg tijdens de eerste maanden met 200% en het bedrijf plant een fabriek in Italië.

Stijgende vraag

Volgens investeringsbank Cinda Securities bedraagt de Europese vraag naar warmtepompen 37 miljoen stuks en zal deze markt de komende 10 jaar jaarlijks met 10% blijven aangroeien. Manager Luo Lanxian van een warmwaterzak winkel in Yiwu vertelde aan de Global Times dat de Europese bestellingen dit jaar een kwart hoger lagen. Deze toenemende orders uit Europa doen de aandelen stijgen bij sommige firma’s zoals bij Caihong dat elektrische tapijten uitvoert. Sinds 20 september ging de prijs van het aandeel acht maal vooruit met 10%.. Op de Alibaba platformen steeg de vraag naar thermosflessen met 89 procent op jaarbasis en de vraag naar dekens steeg met 31 procent en dit met grote bestellingen uit Duitsland, Polen, Nederland, het VK en andere Europese landen

Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *