Straatkinderen verdwijnen hopelijk uit straatbeeld

Het Ministerie van Burgerlijke Zaken gaat een jaar lang campagne voeren om ervoor te zorgen dat zo goed als alle straatkinderen terug naar huis gezonden worden.
Ook de ministeries van Opvoeding, Openbare Veiligheid, Financiën, Gezondheidszorg, Ambtenarenzaken, Sociale zekerheid, Woningbouw en Stedelijke- en Plattelandsontwikkeling zullen bij de campagne betrokken zijn. Een betere communicatie en communicatie en aangepaste wetten op bedelaars en landlopers zijn noodzakelijk. Ook de provinciale besturen worden verwacht mee te doen en speciale coördinatiecellen op te starten.
Straatkinderen die rond hangen in de nabijheid van treinstations, zakenwijken, metrostations zullen door de politie opgespoord worden en hulp geboden, terwijl Burgerlijke Zaken zal zorgen voor opvang en helpen bij het onderzoek naar de identiteit van het kind en de ouders. Lokale wijkcomités worden verzocht straatkinderen te melden aan de politie. Wanneer de kinderen naar huis gezonden worden, moet de onderwijsafdeling in hun woonplaats zorgen dat ze naar school gaan of een beroepsopleiding krijgen; voor behoeftige gezinnen zal de school gratis zijn. De departementen gezondheid moeten hulp bieden in gaval van dringendheid en een aantal hospitalen moeten zieke straatkinderen gratis behandelen.
Straatkinderen zijn soms kinderen die door bendes ontvoerd werden om te bedelen of te stelen. Sommigen zijn ook weggestuurd door hun behoeftige ouders.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *