Voor $78 miljard deals op Importbeurs

Op de zesde China International Import Expo (CIEE) werden voor $ 78 miljard voorakkoorden gesloten. De VS deed voor de eersre keer mee met het American Food and Agriculture Pavilion waarin voor $505 miljoen deals werden gesloten. Het aantal KMOs/MKBs uit het buitenland bereikte 1400 en 10 nieuwe landen namen deel.

CIIE-bezoekster ruikt aan Belgische kaars Foto: Xinhua Peoples Daily Disclaimer

De zesde editie van de grootste Chinese importbeurs CIEE heeft de deuren gesloten. Dit jaar werden voor $78 miljard voorakkoorden gesloten en dat is 6,7% meer dan vorig jaar. De gebeurtenis trok vertegenwoordigers uit 154 landen, regio’s of internationale organisaties . 3400 ondernemingen toonden hun kunnen waarbij er 442 nieuwe producten, technologieën en diensten waren.

De VS deed voor de eerste keer mee met een American Food and Agriculture Pavilion waarin de 17 exposanten voor $ 505 miljoen akkoorden tekenden. Volgend jaar komen er meer aldus voorzitter Eric Zheng van AmCham Shanghai. Volgens de Australian Trade and Investment Commission waren er dit jaar 250 Australische exposanten, een record. China is dan ook de grootste Australische handelspartner met voor $ 193 miljard bilateraal, een kwart van de totale Australische uitvoer. De Australische minister van Handel en Toerisme Don Farrell noemde de expo “een kans om het beste dat Australië te bieden heeft te laten zien”.

Medtronic kreeg 40 brstellingen voor medische infrastructuur Foto Xinhua, Peoples Daily Disclaimer

De CIIE bood dit jaar ook veel minder ontwikkelde landen de kans om deel te nemen, terwijl het kleine spelers groeikansen bood. Volgens het CIIE Bureau lag het aantal van 1500 buitenlandse KMOs/MKBs op de beurs bijna 40 procent hoger. Meer dan 10 landen bezochten de beurs voor het eerst waaronder Dominica, Honduras en Zimbabwe. Ali Faiz van het Afghaanse Biraro Trading Company die voor de vierde keer deelnam, kreeg 2000 bestellingen voor handgemaakte wollen tapijten die 2000 gezinnen één jaar werk bieden.

In oktober steeg de Chinese invoer met 6,4% terwijl de buitenlandse handel tijdens de eerste 10 maanden stabiel bleef. China heeft zich voor de totale handel in goederen en diensten tijdens de periode 2024-2028 als doel gesteld respectievelijk $ 32 biljoen en $ 5 biljoen te bereiken, een grote kans voor de wereldmarkt.

De registratie voor de zevende CIIE is begonnen met bijna 200 bedrijven die zich hebben aangemeld voor deelname volgend jaar en een tentoonstellingsoppervlak van meer dan 100.000 vierkante meter vooraf gereserveerd, aldus het CIIE-bureau

Bron: Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email