Wat het sociaal kredietsysteem echt doet

De Chinese regering kondigt aan dat het sociaal kredietsysteem verder zal ontwikkeld worden. De concrete doelstellingen geven een ontnuchterend idee van wat het systeem praktisch betekent. Vergeet de verhalen over een dystopische surveillancemaatschappij!

Valse merkartikelen verkopen is slecht voor sociale kredietscore

Het persagentschap Xinhua somt de positieve en negatieve doelstellingen op die de regering nu mede dankzij het sociaal kredietsysteem voor individuen maar vooral voor bedrijven wil realiseren.

Wetenschappelijk onderzoek moet zonder fraude gebeuren. Intellectuele eigendom moet beter beschermd worden tegen inbreuken. Het verkopen van academische thesissen moet gestopt worden. Het systeem om octrooien aan te vragen moet verbeteren en bedrog uitsluiten.

De controle op het leveren van minderwaardige producten en diensten wordt verscherpt. Omgekeerd wordt het leveren van goede kwaliteit op de binnenlandse markt beloond, onder meer door het ondersteunen van modelbedrijven met integer management.

Om de consumenten en de investeerders beter te beschermen komt er strenger optreden tegen de productie en verkoop van namaak producten, illegale advertenties en valse publiciteit.

Wie projecten voor milieubescherming wil uitvoeren zal gemakkelijker een lening kunnen krijgen.

In het bijzonder wil de regering het sociaal kredietsysteem inzetten om een vlottere toegang tot kapitaal en leningen mogelijk te maken voor kredietwaardige kleine en middelgrote ondernemingen en zelfstandigen.

Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *