Worden in 2019 3D-geprinte woningen meer verspreid?

Verwacht wordt dat dit jaar 3D-geprinte huizen in China echt werkelijkheid worden. Door de techniek wordt zowat de helft van de bouwkost uitgespaard maar ook personeelskosten en tijd.

China News Agency berichtte dat de Chinese burgers zouden  kunnen verhuizen naar 3D geprinte huizen die conform de nationale bouwstandaarden zijn. Een vooraanstaande firma op dat vlak heet Huashangluhai en is volgens het Volksdagblad het enige bedrijf dat na jaren onderzoek normaal gewapend beton gebruikt als printmateriaal. Huashangluhai-stichter Wu Jiangping legt uit dat zijn bedrijf een nieuwe on-site printtechnologie heeft ontworpen die de structurele stabiliteit verbetert. Naast burgergebouwen kan het ook handelsgebouwen uitprinten.

Vergeleken met de traditionele methoden kan 3D-printen niet enkel van 30% tot 60% besparen in de bouwmaterialen maar ook de helft van de personeelskosten. Bovendien is de bouwtijd korter. Veiligheidsrisico’s en milieuvervuiling kunnen ook duidelijk verminderd worden. Om deze redenen steunt China de brede toepassing van de technologie aldus het Volksdagblad.

Het informatiseringsplan van de bouwindustrie tussen 2016-2020 dat uitgaat van het Ministry of Housing and Urban-Rural Development voorziet dat dit gebied actief wordt verkend. Een expert meent dat in de moderne Chinese samenleving met zijn kwaliteit van de leef kwaliteit, 3G geprinte huizen zonder twijfel de aandacht zullen trekken van zowel de vastgoedmarkt als van de kopers.

Bron: Peoples Daily

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

1 comment for “Worden in 2019 3D-geprinte woningen meer verspreid?

  1. hahaha
    11 januari 2019 at 10:59

    Dus sneller en goedkoper om illegale woningen te bouwen zonder bouwvergunningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar