Xinjiang krijgt er 8 luchthavens bij

De A.R. Xinjiang wil haar 33 luchthavens tegen 2025 met 8 uitbreiden. 18 luchtroutes binnen Xinjiang en tussen steden in Xinjiang en andere provincies worden geopend. De luchthavens worden geïntegreerd met de logistieke gebieden errond en er komen ook meer vrachtroutes.

Nieuw geplande luchthavens Foto China Daily Disclaimer

De autonome Oeigoerse region Xinjiang is tot 2025 van plan om 8 nieuwe luchthavens te bouwen namelijk in in Qitai, Bayanbulak, Barkol, Bugur (Luntai), Wusu, Hoboksar, Pishan en Qiemo. Xinjiang heeft al 25 burger liuchjthavens waarvan er 6 gebouwd werden tijdens de laatste vijf jaren. Vorig jaar werden de luchthaven Zhaosu Tianma in de autonome Kazachse prefectuur Ili, de luchthaven Alaer Tarim in Alaer en de luchthaven Tashikurgan in de autonome Tadzjiekse arondissement Tashikurgan voltooid en in gebruik genomen. Tegen het einde van het 14e vijfjarenplan (2021-2025) zal het aantal luchthavens in de regio Xinjiang 33 bereiken en zal de dichtheid van luchthavens twee luchthavens per 100.000 vierkante kilometer halen.

De Xinjiang Airport Group neemt zich voor om met de lokale besturen samen te werken zodat dit jaar het voorbereidend werk aan de bouw van de luchthaven projecten voor Wusu, Hoboksar en Pishan voltooid wordt. De bouw van de Qitai en de  Bayanbulak luchthaven projecten wordt verder gezet en er zal gepoogd worden om dit jaar de bouw te starten van de Bugur (Luntai)  luchthaven. Tot nu toe is 61 procent van Qitai Airport en 64 procent van Bayanbulak Airport voltooid en is de algehele planning en het voorlopige ontwerp van Barkol Airport goedgekeurd, aldus de Xinjiang Airport Group. De luchthaven van Kashi/Kashgar wordt uitgebreid.

Taxkorgan Airport opende eind 2022 Foto CNS Disclaimer

Ten minste vier internationale passagiersluchtroutes worden dit jaar geopend of hervat en meer dan twee binnenlandse en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zullen dit jaar lijnvluchten uitvoeren. Daarnaast zullen ongeveer 18 luchtroutes binnen Xinjiang en tussen steden in Xinjiang en andere provincies worden geopend. De logistieke middelen van luchthavens in Xinjiang worden verder geïntegreerd om de bouw van luchtvaart logistieke parken te bevorderen. De Xinjiang Airport-groep zal tenslotte binnenlandse en internationale vrachtroutes uitbreiden en gecharterde vrachtvluchtdiensten en internationale luchtlogistieke diensten ontwikkelen in Oost-Europa, Centraal-Azië en andere gebieden.

Bron: China Daily, Global Times

Print Friendly, PDF & Email