1000 personen verantwoordelijk gesteld voor milieuschade

China is van plan om in 7 provincies 1048 personen verantwoordelijk te stellen voor schade aan het milieu. Dit volgt uit een reeks inspecties die gevoerd werden door het Milieuministerie.

Qilian bergen

Bij de meer dan duizend personen behoren drie verantwoordelijken uit de provincie Gansu met de ministeriële rang. Een tweede inspectieronde vond hen verantwoordelijk voor milieuverontreiniging in de Qilian-bergen. Tezelfdertijd worden 159 verantwoordelijke directeurs aangeklaagd. De personen die verantwoordelijk worden gesteld hebben ofwel een waarschuwing ontvangen of werd aan hen een administratieve of partijsanctie opgelegd.
Bij de geïnspecteerde regio’s of provincies behoren: Beijing, Shanghai, Hubei, Guangdong, Chongqing, Shaanxi en Gansu. Enkel binnen de lokale departementen van Leefmilieu werden 135 personen verantwoordelijk gesteld. In Hubei liepen het meest aantal verantwoordelijken tegen de lamp namelijk 221. Gansu telde het meeste personen met de rang van departementshoofd.
De inspecties maken deel uit van de Chinese campagne tegen vervuiling en ontaarding van het milieu. De voorbije decennia van groei hebben het land immers ook smog, water en bodem vervuiling gebracht. De strijd tegen deze vervuiling maakt deel uit van de drie belangrijke gevechten die China de komende drie jaren wil voeren.
Bron: Xinhua

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar