Al 668 miljoen internet-gebruikers

Volgens de halfjaarlijkse telling surften eind juni 668 miljoenen Chinezen op het Internet. Het aandeel van zij die dit via de smartphone doen, was nog meer verpletterend met 89%. Gezien in de steden de verspreiding van Internet veralgemeend is, wordt voor verdere uitbreiding vooral uitgekeken naar de meer landelijke gebieden.

intertjun15Op in totaal 668 miljoen surfers steeg de totale mobiele Internetbevolking steeg gedurende de laatste 6 maanden van 527 tot 593 miljoen. Nu gebruikt 48,8 % van de bevolking het Internet. Ook groeide het aandeel aan van zij die dit via de smartphone doen namelijk van 85 % tot 89%, aldus nog de officiele gegevens van het China Internet Network Information Center (CNNIC). De top drie van gebruikte applicaties zijn chatten, zoeken en online nieuws. Online betalingen groeiden echter met 26%, online winkelen met 14% en het online boeken van reizen met 25%.

Van de totale bevolking die online is, zijn er maar 186 miljoen gebruikers uit plattelandsgebieden of bijna 28%. Er wordt hoopvol uitgekeken tot verdere groei in deze landelijke gebieden want bij de nieuwe gebruikers tijdens het afgelopen semester was de helft uit de rurale gebieden. De penetratiegraad in de groep tussen 10 en 40 ligt er beduidend lager dan in de steden en deze bevolkinsgroep kan gemakkelijk opgeleid worden om ook het Internet te gebruiken, zo wordt gedacht.
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

2 comments for “Al 668 miljoen internet-gebruikers

  1. 27 juli 2015 at 09:51

    Correctie: In de tekst staat in het totaal 593 miljoen gebruikers . Dat moet het totaal van de MOBIELE gebruikers zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar