Basketbalclub Xinjiang haalt Iraanse topspeler binnen

De Iraanse basketbalspeler Hamed Haddadi heeft een contract getekend bij de Chinese basketbalclub Xinjiang Guanghui Flying Tigers.

Haddadi, die vaak uitkomt voor het Iraanse nationale team, is een bekende in de internationale basketbalwereld.

Top

Hij heeft zijn lengte (2,18 cm) wel mee. De Iraniër heeft al eerder voor Chinese clubs gespeeld. Hij basketbalde voor Qingdao Double Star Eagles en Sichuan Blue Whales. Dit jaar komt hij dus naar de Chinese basketbalclub Xinjiang Guanghui Flying Tigers. Ook in de Amerikaanse NBA is Haddadi een bekende figuur, als ex-speler voor  de Memphis Grizzlies, Dakota Wizards en Phoenix Suns. Het nationale team van Iran heeft het basketbalkampioenschap van Azië al drie keer gewonnen. Dat zou aan Haddadi te danken zijn.

Iran basketballand

In Iran zelf beschouwen ze hem als de beste basketbalspeler van het land en van heel Azië. Dat is niet verwonderlijk, omdat Iran bekend staat als een land waar basketbal zeer populair is en op hoog niveau staat. Haddadi kreeg recent aanbiedingen uit andere landen, maar heeft gekozen voor een team in Xinjiang van de CBA.

Chinese competitie

Xinjiang Guanghui Flying Tigers moet wel oppassen om niet teveel buitenlanders te laten spelen. Anders komen er scheve gezichten. Het aantal buitenlandse spelers dat een basketbalclub van de Chinese Basketball Association (CBA) mag opstellen is beperkt.
Xinjiang Guanghui Flying Tigers hopen met Haddadi  de basketbalcompetitie van China te winnen. In 2013 kwam Hamed Haddadi  voor het eerst naar de CBA. Hij hielp Qingdao aan een plaats in de top vier. In 2015-16 won Sichuan de competitie mede dank zij hem. Daarna kwam er een onderbreking, maar nu is hij dus terug in China.

Bronnen: Xinhua,irna.ir (Iraans staatsmedium), australiannews.net, Wikipedia, jqknews.com (Chinese website met veel vertaalde Chinese artikelen voor buitenlandse lezers)
Link naar de officiële website van de Xinjiang Guanghui Flying Tigers (Chineestalig) http://www.xjfeihu.com/portal.php

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *