‘China vandaag’ is terug in vernieuwde versie

‘China Vandaag’ verschijnt opnieuw na zeven maanden’. Het is een doorstart met een nieuwe hoofdredacteur en nieuwe ideeën.

‘China vandaag’ is het Nederlandstalig ledenblad van de Vereniging België-China. In januari overleed onverwachts An Tengrootenhuyzen, hoofdredactrice en één van de twee bezielsters sinds het begin, 40 jaar geleden. De publicatie viel stil.

‘China Vandaag’ beperkte zich niet tot de ledenactiviteiten. Het had de ambitie om voor een breed publiek vlot toegankelijk beeld te schetsen van hoe het eraan toegaat of ging in China, van de oudheid tot vandaag. Dat is meer dan ooit noodzakelijk in een klimaat waarin een nieuwe koude oorlog tegen China aangestookt wordt. ‘China Vandaag’ mocht niet definitief verdwijnen!

Doorstart met nieuw elan

Nu staat het blad terug op de rails. Dank zij de inspanningen van onder meer de chinasquare.be redactie heeft de Vereniging België-China een nieuwe hoofdredacteur gevonden in de persoon van Sauw Tjhoi Ng, gewezen journalist van de VRT. Een jongere en professionele hoofdredacteur brengt uiteraard nieuwe ideeën voor de doorstart van het tijdschrift mee.

Er werden bijkomende experts aangetrokken die nog meer inhoudelijk hoogstaande bijdragen kunnen leveren, ook vertaalde buitenlandse. De synergie met chinasquare.be wordt verdiept. De inhoud van het blad wordt nog meer gestructureerd rond een aantal rubrieken zodat elk nummer een evenwichtige staalkaart van het hedendaagse China vormt. Het magazine brengt cultuur, politiek, geschiedenis, … uit China en ook maak je kennis met Chinezen én Belgen in China “met impact”. Boekbesprekingen en reviews van tentoonstellingen e.a. Ook “sterke verhalen” en “Niet te geloven”/“Niet te missen” rubriekjes. Occasioneel komt er een themanummer; het eerste over ecologie. Ook de technologische kant van de lay-out is vernieuwd en naast de papieren versie komt er een digitale.

Je krijgt het blad vijf maal per jaar indien je lid bent van de Vereniging België-China. Dat kan al vanaf 20 euro per jaar. Een apart abonnement op het tijdschrift kost 10 euro per jaar, een steunabonnement 15 euro en een los nummer 3 euro. Te betalen op rekening BE09 0682 4604 3557 van de VBC vzw. – Paul Deschanellaan 92, 1030 Brussel – met vermelding van uw naam en adres en wat u bestelt.

China Vandaag heeft ook een Facebook-pagina: (20+) China Vandaag | Facebook
U krijgt op twee manieren toegang daartoe: via de bovenstaande link of via de knop China vandaag in de rechterkolom op de startpagina van ChinaSquare.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “‘China vandaag’ is terug in vernieuwde versie

  1. Ik wil een jaarabonnement (+digitaal) op het tijdschrift van de VBC.

    Kortemarkstraat 127
    8820 Torhout

    0497 360757

    Vandaag gestort 10€ op rekening van VBC.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *