Chinese batterijfabrikant lanceert grootschalige recyclage

De grootste fabrikant ter wereld van batterijen voor elektrische voertuigen gaat 5 miljard dollar investeren in de reyclage daarvan.

Contemporary Amperex Technology (CATL) heeft bekend gemaakt dat het een fabriek voor de recyclage van batterijen uit elektrische voertuigen gaat opzetten in de provincie Hubei. De investering kan oplopen tot 32 miljard yuan, zowat 5 miljard dollar.

De wereldwijde vraag naar batterijen voor elektrische voertuigen stijgt snel. De behoefte aan recyclage zal volgen. Al was het alleen maar voor de recuperatie van grondstoffen zoals kobalt en lithium, waarvan de bevoorrading in het gedrang zou kunnen komen.

China is de grootste automarkt en ook de grootste voor elektrische voertuigen. Het land heeft al normen en een politiek voor de recyclage van batterijen en de recuperatie van de grondstoffen uitgestippeld.

CATL zal de recyclage aanpakken in joint-venture met Hubei Yihua Chemical Industry Co Ltd .
Vorige maand maakte CATL ook bekend dat het een akkoord heeft voor de overname van de Canadese Millennial Lithium Corp om zo de aanvoer van lithium te verzekeren.
Als nummer één in de wereld levert CATL onder meer aan Tesla en Volkswagen.

Bron: Reuters

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *