Chinezen meest tevreden over hun COVID-19 beleid

Uit een ondervraging in 23 landen blijkt dat Chinezen uit het vasteland het meest tevreden zijn met hun regeringspolitiek tegen COVID-19. De Fransen waren het tweede meest ontevreden en de Japanners het meest.

Het Singaporese onderzoeksbureau Blackbox Research en technologiebedrijf Toluna hebben in 23 landen en regio’s een onderzoek verricht naar de reacties van de burgers over de regeringspolitiek in hun land aangaande de COVID 19- crisis. Dit werd nagegaan aan de hand van vier indicatoren: het politiek leiderschap, het bedrijfsleiderschap, de buurt en de media.

Het Chinese vasteland kwam er als eerste uit met een score van 85 omdat de meeste antwoorden de vier indicatoren er gunstig beoordeelden. Vietnam was tweede met 77 gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten en India met 59. Nieuw Zeeland is met 56 het enige westerse land dat boven de gemiddelde score van 45 uitkomt.
De VS, Australië, Italië, Duitsland, het VK en Frankrijk scoorden elk onder het gemiddelde. Frankrijk deed het slechtst in Europa met een 26 score. Helemaal onderaan bengelt Japan met een 16 score. CEO David Black van Blackbox Research stelt vast dat in het westen er een gebrek aan vertrouwen is in het overheidsoptreden. 84% van de Fransen geloven dat hun leiders te laat handelden, gevolgd door de Japanners (82%) en de Amerikanen (74%).

Bron: Peoples Daily, Black Box meer in detail

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Chinezen meest tevreden over hun COVID-19 beleid

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *