Gezondheidszorg in China, een rapport uit de VS

Arthur Daemmrich, Universiteit Kansas, VS heeft een rapport vrijgegeven dat hij had opgesteld van zijn onderzoek naar de staat van de Gezondheidszorg in China.

indexDe Chinese gezondheidszorg groeit sterk omdat de overheid meer ziekteverzekeringen ondersteunt, grotere investeringen doet in ziekenhuizen en tegelijk het particulier initiatief aanmoedigt in de ziekteverzekeringen en de ziekenhuissector. Geleidelijke hervormingen stimuleren de marktwerking in de medische innovatie en liberaliseren het systeem van vergoedingen voor dokters en voor de financiering van ziekenhuizen. Tegelijkertijd wordt wel de elementaire zorg voor de brede bevolking, die meestal direct voor zorgen moet betalen, ook betaalbaar gehouden. Beleidsmakers overwegen voortgezette structuurwijzigingen in de verzekering, de zorgverlening. Het is de bedoeling in de grijpen op de concurrentie in de grote sectoren in de gezondheidszorg, vooral in de farmaceutische industrie, en bij de producenten van apparaten en diagnostische tests.
Het rapport gaat over de geschiedenis van de instellingen en de organisatie van het zorgsysteem in China. Het wijst op dilemma’s die voortkomen uit de spanning tussen particuliere en openbare zorg. Op basis van die analyse, geeft het document mogelijkheden aan voor samenwerking en een grotere integratie van de twee. De verschillende manieren om innovatie te belonen en om toegankelijkheid te verbeteren zouden dan met elkaar kunnen worden verzoend. Op het eind staan er observaties over de openbare functie van de ziekteverzekering en haar belang voor de ontwikkeling van het systeem voor gezondheidszorg in China.
De uitgebreide samenvatting van staat in het dossier De Chinese Gezondheidszorg
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar