China heeft grootste internetinfrastructuur

Volgens de ‘China Internet Conference 2009′  heeft het land nu ‘s wereld grootste internetinfrastructuur, die zowat alle steden bedekt. Zo’n 95 % van de kleine steden heeft een connectie met breedband en 99% van de dorpen heeft toegang tot het net.

internetgrVolgens topmanager Han Xia van het telecommunicatiedepartement bij het ministerie steeg het aantal internetgebruikers tot 360 miljoen, waardoor de dekking 27 % bedraagt. Ongeveer 100 miljoen hiervan heeft breedband. Nu telt het land 123 miljoen IP-adressen (2e wereldwijd) en 5 miljoen registraties van het cn-domein (1e wereldwijd).
De totale activa van de internetindustrie bereikte 150 miljard yuan en 80 % van de winsten komt van onlinegames, reclame en e-commerce. De nijverheid schept ook heel wat jobs.  Bij de overheid heeft meer dan 95 % van de lokale en nationale administraties een webstek. Dagelijks lezen 260 miljoen personen nieuws online , 240 miljoen chatten en 76 miljoen betalen diensten online.
Voor de toekomst wil het ministerie vier zaken beklemtonen. Vooreerst zal het focussen op de ontwikkeling van internet van de volgende generatie. Ten tweede zal het televisie en telecommunicatie combineren en IPTV promoten, plus mobile TV.  Ten derde wil China ook de economie stimuleren door de informatisering. Ten slotte zal het net strikt worden gemonitord, opdat het internet zich gezond zou ontwikkelen.
Bekijk CCTV-video over China’s interneteconomie

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *