Grootste waterstof tankstation open

Te Beijing heeft Beijing Hypower Energy Technology een waterstof tankstation geopend dat dagelijks 600 wagens op waterstof kan bijvullen. Het station dat geleverd werd door leverancier Air Liquide Houpu Hydrogen Equipment heet het grootste waterstofstation ter wereld te zijn.

Sinds 8 juli heeft Beijing Hypower Energy Technology in de 200.000 m² grote Beijing International Hydrogen Energy Demonstration Zone een gloednieuw station voor wagens op waterstof geopend. Het station met capaciteit van 4,8 ton kan dagelijks door 8 verdeeleenheden 600 voertuigen bijtanken. De installaties werden geleverd door Air Liquide Houpu Hydrogen Equipment.

Voorzitter Zha Zhiwei van Beijing Hypower Energy Technology prees de ervaring van Air Liquide in de gehele leveringsketen van energie op waterstof want Air Liquide Houpu speelde een fundamentele rol bij de opbouw van het tankstation in de nabijheid van Daxing. Namens Air Liquide Asia Pacific zei François Abrial overtuigd te zijn dat waterstof een sleutelrol zal spelen in de evolutie naar een koolstofarme samenleving. Air Liquide wil in China zowel bijdragen tot de vooruitgang van de mobiliteit op basis van waterstof en in koolstofarme industriële waterstof terwijl de ontwikkeling van koolstofarme waterstof productie op sleutelgebieden wordt versneld.

www.h2-view.com

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *