Guangdongs maakwerk wordt slimmer

15.000 fabrieken in de provincie Guangdong werken aan hun digitalisering en het provinciaal bestuur is van plan tussen 2021 en 2025 20 strategische nijverheidspolen daartoe te ontwikkelen. Zo kan een volledige toeleveringsketen worden uitgebouwd zodat de ondernemingen sneller en goedkoper producten kunnen ontwikkelen gaande van O&O over productie en transport en dit zonder de delta te verlaten.

Digitale kleding printers

Volgens Guangdongs provinciale ministerie van Industrie en IT nemen 15.000 industriële bedrijven deel aan hun digitale omvorming en een half miljoen bedrijven passen de cloud technologie toe. De robotproductie steeg tijdens de eerste zeven maanden met 75%. Zo heeft schermenproducent TCL China Star Optoelectronics Technology zijn kwaliteitsinspecteurs vervangen door robots waardoor de helft van het vroegere personeel een tien maal betere efficiency bereikt door gebruik van kunstmatige intelligentie. Om het rendement te verhogen verzamelt de onderneming gegevens van het productieproces tot en met de temperatuur en de vochtigheid toe.

Het provinciaal bestuur is van plan om tussen 2021 en 2025 20 strategische nijverheidspolen te scheppen om de competitiviteit van de nijverheidsketen op te voeren evenals de levering zodat die geïntegreerd zou worden in de algemene toeleveringsketens. De nijverheidspolen zullen zich concentreren op spitstechnologieën zoals halfgeleiders en geleide schakelingen, slimme robots, blockchain, nieuwe materialen e.a.

Bedoeling is dat een volledige toeleveringsketen de bedrijven zou toelaten goedkoper en sneller producten te ontwikkelen en dit gaande van onderzoek, ontwikkeling, productie tot transport.  Volgens economist Li Youhuan bij de Guangdong Academie voor Sociale Wetenschappen heeft de regio al een van de meest competitieve toeleveringsketens ter wereld. De economie van Guangdong overstijgt 10.000 miljard yuan en telt 50.000 hightech bedrijven. Shenzhen is de avant garde bij de economische hervormingen. Ook de talrijke ondernemingen in grensoverschrijdende e-commerce die al $ 10 miljard bedraagt, worden gestimuleerd. De ondernemingen hoeven de Parelrivierdelta niet te verlaten want alle benodigde stukken zijn in de delta aanwezig, aldus Hong Shibin aan Chine Magazine

Chine Magazine

.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *