Guangzhou koopt 4500 BYD e-bussen

BYD heeft te Guangzhou een openbare aanbesteding binnen gehaald van 4500 elektrische bussen. De stad is nogal vervuild en de sanitaire toestand catastrofaal. Vraag is nu hoe snel de stad zijn elektriciteitsnetwerk kan moderniseren om de duizenden nieuwe bussen op te laden.

Het is de Chinese batterij- en bouwer van auto’s en bussen BYD die de offerte in de wacht sleepte om de metropool Guangzhou met zijn 14,5 miljoen bewoners van 4473 elektrische bussen te voorzien. De totale waarde van de offerte wordt op 700 miljoen euro geschat. BYD zal bussen leveren van 8 tot 12 meter om zo gemakkelijk door het drukke verkeer te kunnen circuleren. De leveringsdatum werd niet bekend gemaakt omdat het inzetten van de bussen afhangt van de bouw van nieuwe oplaadstations. Het is erg waarschijnlijk dat de metropool zijn elektriciteitsnetwerk moet moderniseren om tegemoet te komen aan de energiebehoeften van de duizenden elektrische nieuwe bussen.

In de komende maanden worden nog nieuwe bestellingen verwacht. Guangzhou blijft een geïndustrialiseerd en dus vrij vervuild centrum waar bovendien de sanitaire toestand almaar moeilijker draaglijk is voor de bewoners. Minder uitlaat kan deels helpen. De lokale transportmaatschappij Guangzhou Yiqi Bus Company zou ook 5000 elektrische bussen willen kopen en ze is niet de enige.

In China is 17% van de stadsbussen al elektrisch. Vorig jaar kwamen er 90.000 elektrische bussen bij en 16.000 hybride bussen die opgeladen kunnen worden. Ter vergelijking in Europa werden 2100 elektrische bussen in gebruik genomen. De wereldvloot telt er 385.000. BYD kreeg onlangs 24 bestellingen binnen van de grootste maatschappij voor openbaar vervoer in Zweden. In Brussel heeft het Poolse Solaris de MIVB-offerte voor de levering van 25 e-bussen binnen gehaald.
breezcar.com

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *