Haier neemt AUO onder arm voor LCD-schermen

China’s grootste groep van ‘witte toestellen’, Haier, plant een joint venture op te zetten met Taiwans leidende producent van LCD-schermen, AU Optronics Corporation. De fabriek komt in Qingdao.
haier-logoHaier is China’s grootste producent van ‘witte toestellen’: koelkasten, wasmachines en airco’s . Het is daarmee ook de vierde grootste producent ter wereld. In 2008 stak het Whirlpool voorbij als de grootste producent van koelkasten. Nu maakt Haier bekend dat het samen met AUO ook in Qingdao een joint venture wil opzetten die LCD-televisies zal vervaardigen. Haier zal 70 % inbrengen in de joint venture, met 7 miljoen $, terwijl AUO de rest op zich zal nemen. De joint venture zal de (tijdeljke) naam krijgen van Qingdao Optronics.auo_logo
Haier produceert 15 miljoen kleurentv’s per jaar en het verkoopt zijn producten in 80 landen. Naast de Chinese vestigingen in Qingdao, Hefei en Chongqing heeft het nog productiebases in Italië, Pakistan, de VS en in Thailand.
AUO heeft reeds afspraken met drie de grootste tv-producenten van het vasteland, waaronder Changhong. Ook een joint venture met TCL is in voorbereiding. Zoals we in het verleden reeds schreven, plannen zowel Samsung, LG als het Chinese TCL de bouw van LCD-schermen in China.
Voor de rush naar de bouw van LCD-schermen door de diverse producenten in China, klik op tag LCD

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *