In 2009 meer dan 11 miljoen nieuwe jobs

Volgens regeringscijfers werden vorig jaar 11 miljoen nieuwe banen geschapen, meer dus dan de geplande 9 miljoen. Het aantal afgestudeerden dat werk vindt, is ook weer sterk aan het stijgen.
migrweerkVorig jaar werd voorzien dat 9 miljoen nieuwe banen zouden gecreëerd worden, maar uiteindelijk werden het er 11,02 miljoen, dus 22 % meer dan het streefcijfer. Ongeveer 5,14 miljoen werkloze arbeiders vonden werk. Momenteel zit 4,3 % zonder werk of 9,21 miljoen personen. Het aantal migranten met werk groeide tot 151 miljoen. Iets meer onduidelijkheid bestaat rond het aantal afgestudeerden dat werk vond. Enerzijds hebben statistieken het over 74 %, terwijl de woordvoerder van het ministerie het cijfer 87 % aanhoudt.
Vorig jaar waren er 6,1 miljoen nieuwe gediplomeerden en voor dit jaar worden er 6,3 miljoen verwacht. De administratie recruteerde vorig jaar een half miljoen gediplomeerden.  Critici wijzen er echter op dat diegenen die na hun studies nog verder studeren ook bij de werkenden worden verrekend en niet bij de werklozen: vandaar een mogelijke verklaring voor het cijferverschil. Meer dan 1,4 miljoen afgestudeerden deden mee aan de examens voor postgraduaat. Voor 2010 wordt ernaar gestreefd om 14 miljoen nieuwe jobs te scheppen, aldus nog het ministerie.
CCTV over de ministeriële cijfers

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *