Jack Ma stuurt Europa mondkapjes en testkits via luchthaven Luik

Nadat eerder Belgische hulp via Luik naar China werd verstuurd, is de beweging nu omgekeerd. Alibaba heeft al voedsel naar de luchthaven te Luik gestuurd en binnenkort volgen nog 1,8 miljoen mondkapjes en 100.000 testkits tegen het virus.

Foto: China Daily

Alibaba-stichter Jack Ma doneerde al 2,15 miljoen $ aan het Australische
Peter Doherty Institute for Infection and Immunity om de ontwikkeling te versnellen van een vaccin tegen het coronavirus. De stichting van Jack Ma doneerde eveneens 14,4 miljoen $ aan onderzoeksinstituten van de Chinese overheid om een vaccin te vinden tegen het virus. Nadat hij 1 miljoen mondmaskers naar Japan  stuurde, verlegt Ma zijn aandacht nu naar Europa.

Yicai rapporteert dat voeding, mondkapjes en testkits naar Europa gestuurd worden via de Luikse luchthaven,  de Europese stek voor Alibaba’s Electronic World Trade Platform. De goederen zijn in eerste instantie bestemd voor de Europese landen die het meest getroffen zijn door het virus, namelijk Italië en Spanje. De voeding kwam al in Luik aan, de mondkapjes en testkits zullen vlug volgen, beloofde Jack Ma in een online post. Hij voegde er aan toe dat het eWTP in Luik goed werkt en dat goederen ter voorkoming van epidemieën geleverd kunnen worden. Eerder stuurde de luchthaven van Luik mondmaskers naar China door Alibaba’s Cainiao network. De luchthaven van Luik werkt als het invoer- en verdeelcentrum van Alibaba-goederen in Europa.

Jack Ma heeft vrijdag bekend gemaakt ook 500.000 testkits en 1 miljoen mondmaskers naar de VS te zullen sturen via zijn liefdadigheidsinstelling The Alibaba Foundation. ‘Een land kan het virus niet verslaan , alle landen moeten samenwerken’, was zijn commentaar.

Asia Times, SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

6 comments for “Jack Ma stuurt Europa mondkapjes en testkits via luchthaven Luik

  1. Europa niet per se EU landen. Denk erom zulke goederen die bestemd zijn voor landen zoals Zwitserland en Noorwegen werden in beslag genomen door de EU landen bij hun poort.

  2. Worden privé bestelde beschermingsmaskers door de douane in Luik tegengehouden of in beslag genomen? Ik bestelde 1 verfmasker (respirator) met filters voor eigen gebruik. Die ligt volgens de tracking nu al wekenlang bij de douane. In behandeling, heet het.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *