Mechanisatieniveau landbouw bereikt 48,8 %

Met de 13 miljard yuan aan toelagen die de regering heeft vrijgemaakt werden dit jaar 3,3 miljoen landbouwmachines  aangekocht. Nu bedraagt de mechanisering van de landbouw 48,8 %.

De 13 miljard die de regering uittrok, kaderde in het voornemen om de interne markt vooral bij de boeren te stimuleren. Het heeft zijn doel dus niet gemist, met 3,3 miljoen verkochte landbouwmachines. Daardoor is de kracht van de machines op het platteland gestegen met 6,4 % tot 875 miljoen Kw. Vier jaar na mekaar steeg het percentage met 3 % of meer.  Volgens officiële cijfers heeft dit voor 4 miljard yuan in arbeidskosten bespaard en het inkomen van de landbouwbevolking verhoogd met 11 miljard yuan. De 13 miljard toelagen door de regering hebben een verdere golf van 36 miljard aan supplementaire investeringen door lokale regeringen en bewoners veroorzaakt.  De productie van landbouwmachines steeg met 49 miljard yuan en dit veroorzaakte een verhoging van het BNP met 113 miljard.

De praktijk nu

De praktijk nu

Ondanks de crisis groeide de sector van de landbouwmachines met 23 %, de hoogste groeivoet in de 13 sectoren van de machinebouw. Dit jaar startte de procedure tot toekenning van de toelagen twee maanden vroeger en het bedrag ligt ook 9 miljard hoger dan vorig jaar. Er werden allerhande verfijningsmaatregelen aangebracht, zoals het online invullen van aanvragen, beoordelingen en goedkeuringen.
Bron: Volksdagblad
Zie ook CCTV  President Hu bezoekt boerendorp met nieuwjaar

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *